Lage Rugpijn Oefeningen

"Verbetering dankzij rugoefeningen - dank je wel"

Rugpijn Oefeningen Samen

Niet alle lage rugpijn oefeningen werken…

De laatste keer dat ik last had van mijn rug is al weer even geleden, maar ik kan me vele keren herinneren dat ik weer gevloerd was door rugklachten.

En de enige reden dat ik er nu geen last meer van heb, heeft alles te maken met een paar eenvoudige rugpijn oefeningen.

Iedere dag zijn er duizenden mensen die in meer of mindere mate last hebben van hun rug…

Als u veel achter het stuur zit, of langdurig achter de computer, of als u in de zorg werkt en zwaar en in moeilijke houdingen moet tillen, of als u langdurig het zelfde werk in dezelfde bewegingen doet, dan vraagt u gewoon om problemen met uw rug…

…want dan zit, werkt of tilt u te lang in dezelfde houding, en vroeg of laat gaat er dan dus echt iets mis.

Kijk maar naar de statistieken…

Maar ja, als u vrachtwagenchauffeur bent, zuilt u wel achter het stuur moeten, er moet toch brood op de plank komen nietwaar?

En als u in de zorg werkt, kunt u moeilijk zeggen dat u niet meer wilt tillen…

Voor de meesten van ons is het dan ook onmogelijk om onze werkomstandigheden zo optimaal te krijgen dat ze geen rugklachten meer veroorzaken.

Rugpijn oefeningen om uw rug te beschermen

Het zou toch mooi zijn als u uw rug kon wapenen zodat het dagelijkse misbruik geen gevolgen heeft?

En gelukkig is dat goed mogelijk, namelijk door te zorgen dat het spiercorset rondom uw hele rug stevig en flexibel is.

En daar komen dus de rug oefeningen dus van pas, maar niet alleen oefeningen van de rug, maar ook oefeningen van uw buikspieren.

Rugpijn oefeningen – hier moet u op letten

Laat ik uitleggen hoe het zit en waar u op moet letten bij oefeningen om uw rug weer in goede conditie en pijnloos te krijgen.

Uw ruggegraat is een stapel wervels bovenop elkaar, en de functie van de ruggegraat is o.a. om stevigheid te verlenen aan uw lichaam bij al uw bewegingen.

Al uw organen bevinden zich in de buik- en borstholte, op een aantal klieren na die zich in andere delen van uw lichaam bevinden, zoals de oksels of uw liezen. En uw hersens, nou ja, u weet wel waar die zitten…

Het is niet voor niets dat een osteopaat zo veel succes kan hebben bij allerlei aandoeningen. Een osteopaat werkt namelijk – kort door de bocht gezegd – aan het zorgen dat uw organen op de juiste plek en op de juiste manier aan uw botten hangen.

Maar terug naar de spieroefeningen voor de rug…

Vergeet de rugpijn oefeningen voor grotere spiergroepen

Voor een gezonde rug moet u 3 soorten spieren onderscheiden…

Aan uw rug zitten allereerst een aantal lange spieren vast, dit zijn de meer zichtbare spieren van uw rug en buik, maar ook uw benen doen mee, denk maar eens aan uw hamstrings, hoeveel mensen die vroeger veel hebben gesport, hebben moeite met het aanraken van de grond bij het vooroverbuigen, dit kan maar zo te maken hebben met te korte hamstrings, natuurlijk zijn de hamstrings niet te kort, maar jarenlang gebruik van spieren op een bepaalde manier, beperkt de bewegingsvrijheid van die spieren. Dit heeft te maken met spierspanning.

Het probleem met deze grotere spieren is dat ze bij veel mensen te veel en bij anderen juist weer te weinig aangespannen zijn. Te veel spierspanning leidt er toe dat uw lichaam permanente spierspanning moet onderhouden, maar die permanente spierspanning leidt vaak tot houdingsafwijkingen die op de langere duur tot allerlei problemen kunnen leiden, in dit geval moet u zorgen voor oprekken en ontspannen van deze spieren.

Te weinig spierspanning in de grotere spieren leidt tot een ingezakte houding, dit zie je ook veel bij mensen die vaak en lang achter de computer zitten werk doen, of vaak en lang autorijden. De bovenrug hangt dan wat naar voren, de onderrug is te vlak en ook dit leidt op termijn meestal tot problemen. In dit geval moet u de verzwakte spieren gewoon weer sterker maken.

Dan het tweede niveau spieren in het lichaam, dit zijn de iets kleinere spieren die bijvoorbeeld van de onderkant van uw ribben naar uw bekken lopen. Deze spieren hebben weer een iets andere functie and ook voor deze spiergroepen geldt dat ze soms te zwak en soms te gespannen zijn en ook nu geldt weer dat u deze spieren dus moet ontspannen en sterker maken.

Rugpijn oefeningen voor de Multifidus spiertjes

Maar de belangrijkste spiergroepen zijn de minst zichtbare kleinere spiertjes zoals de multifidus spiertjes die van wervel naar wervel lopen en de kern stabiliteit van de rug moeten bewaken.

In feite werkt het als volgt met een gezonde rug:

  1. U wilt een beweging maken en uw onbewuste aansturing van uw lichaam geeft signalen eerst naar het diepste niveau spiertjes van uw rug, o.a. dus de multifidus spiertjes.
  2. Als alles goed gaat spannen deze spiertjes aan net voordat u begint te bewegen.
  3. Vervolgens wordt de twee serie – iets grotere – spieren ook geactiveerd en vrijwel gelijktijdig spannen de grootste rekkers en strekkers ook aan.
  4. En als dit allemaal goed gaat beweegt u de hele dag zonder een centje pijn.

Maar jammer genoeg is dit dus vaak niet zo.

Als het in uw rug schiet, gaat het meestal zo

U begint te bewegen, maar het diepste niveau spiertjes in nog net niet helemaal klaar en doet eigenlijk nog niet mee.

Het gevolg is dat de stabiliteit van uw rug in de basis niet gewaarborgd is, maar u gaat al wel bewegen, een wervel hoeft dan maar een heel klein beetje te ver te bewegen of iets te ongecontroleerd en meteen gaan er allerlei alarmbelletjes rinkelen in uw rug, hoort u niets van, maar u merkt het wel.

Want in plaats dat de kleinste spiertjes voor de stabiliteit gaan zorgen, proberen uw grotere rugspieren het nu over te nemen, maar die trekken veel te hard, met als gevolg dat er schade kan onstaan op het diepste niveau van uw rug en uit onderzoek van een aantal australische fysiotherapeuten weten we nu dat het jammer genoeg ook echt zo werkt.

Rugpijn oefeningen & Australische medische doorbraak

De australiers ontdekten dat mensen bij wie het in de rug geschoten was, aantoonbaar en voelbaar, op de plaats waar het in de rug geschoten was, dunnere multifidus spiertjes kregen, en dit kon al worden waargenomen binnen een paar dagen.

Het probleem was dat deze spiertjes ook hierna steeds minder goed meededen, waardoor dus in feite een permanente instabiliteit van de rug was ontstaan.

Nu richtte zich hun verdere onderzoek op hoe die kleinste spiertjes weer actief te krijgen zodat de basis stabiliteit van de rug weer hersteld kon worden.

En hier is de belangrijke sleutel die zij vonden:

Beste Rugpijn oefeningen trainen multifidus spiertjes in ISOLATIE

Je kunt de beschadigde spiertjes van een rug waar het is ‘ingeschoten’ alleen weer activeren door ze in isolatie te activeren, dat betekent dat je deze spiertjes aan moet spannen zonder dat je de andere spieren aan spant. En de reden die zij noemden hier voor was dat de andere spieren inmiddels zo gewend waren het over te nemen (en dat gebeurde dus al binnen dagen) dat als je rugpijn oefeningen doet die ook deze spieren betrekken, de diepste spiertjes als het ware gewoon op vakantie blijven.

Dus als u oefeningen gaat doen voor uw rug, zorg dan dat u de langere spieren rekt, strekt en stevig maakt aan alle kanten van uw ruggegraat, doe het zelfde met de kleinere spieren, maar als u de kleinste spiertjes wilt trainen en herstellen, dan moet u oefeningen voor uw rug doen die zich alleen en speciaal op de kleinste spiertjes richten.

Rugpijnweg Programma gebaseerd op Australische doorbraak

Als u een bewezen programma van lage rugpijn oefeningen wilt, dan is het Rugpijnweg Programma voor u. Dit programma hielp al duizenden hun rugklachten achter zich te laten

Succes!

Rugpijn Banner
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen