Over Rugpijnweg.nl - Ons Verhaal

Onze missie is om de nummer 1 plek te zijn waar mensen die geplaagd worden door rugpijn, hernia, ischias of spit, een zelfhelp oplossing kunnen vinden.

Onze oprichter, Robert Feddes is deze website gestart nadat hij zijn eigen rugklachten zag verdwijnen met behulp van een uitgekiende serie bewegingen. 

Omdat hij zelf had meegemaakt hoe lastig het was om goede informatie te vinden die een wetenschappelijke onderbouwing had, besloot hij zijn onderzoek beschikbaar te maken voor iedereen die nu nog last heeft van de rug.

Mijn naam is Robert Feddes...

Ik weet uit ervaring dat...

Rugproblemen kunnen je leven totaal vergallen, maar alleen als je dat laat gebeuren...

Robert Feddes

Ik was een tijdlang bang dat ik het zeilen moest opgeven… maar hier zie je mij net nadat ik een lange afstand catamaran race heb gezeild in harde wind en bijna 2 uur lang continue in de trapeze hangen. Mijn rug hield het prima uit en ik heb zelfs het lange afstandsrecord op mijn naam gezet!

De meeste rugpijn lijders ontdekken nooit hoe ze hun rugklachten succesvol bij de oorzaak aan kunnen pakken, en als dat voor u geldt herkent u misschien het volgende:

  • Het schiet steeds vaker in uw rug
  • Uw rugproblemen nemen toe over de tijd, mogelijk zelfs zo dat u niet langer kunt doen wat u maar wilt
  • Uw tussenwervelschijven puilen uit of misschien heeft u zelfs al een hernia
  • U zit in een vicieuze cirkel van behandelingen die nooit echt de oorzaak aanpakken en daarom komen uw klachten steeds weer terug
  • U loopt zelfs het risico dat u verteld wordt dat een operatie noodzakelijk is

Uw rugklachten eens en voor altijd aanpakken en achter u laten zou niet moeilijk moeten zijn, integendeel, het zou makkelijk moeten zijn.

Ik heb mijn eigen rugklachten achter me gelaten en heb Rugpijnweg opgericht om anderen te helpen hetzelfde te doen.

In mijn onderzoek naar een blijvende oplossing voor mijn rugklachten heb ik veel geleerd van Richard DonTigny, een Amerikaanse Fysiotherapeut die 40 jaar onderzoek heeft gedaan naar de rol die het sacro-iliacale gewricht speelt bij lage rugpijn.

Richard DonTigny

Amerikaans Fysiotherpeut (1931 - 2023)

Richard DonTigny was een Amerikaanse fysiotherapeut uit de staat Montana.

Hij heeft over een periode van meer dan 40 jaar onderzoek gedaan naar de rol van het sacro-iliacaal gewricht bij lage rugpijn.

Hij publiceerde meer dan 50 artikelen hierover en wordt internationaal erkend vanwege zijn onderzoek naar de rol van si-gewricht dysfunctie als belangrijke oorzaak van rugklachten.

Robert heeft persoonlijk contact gehad met Richard DonTigny en kocht al zijn presentaties over de werking van het si-gewricht.

Richard DonTigny ontwikkelde een serie unieke medische oefeningen die hij uitvoerig heeft getest in zijn eigen praktijk, waarmee patienten zelf hun eigen si-gewricht konden corrigeren. Meestal met heel directe en verbluffende resultaten.

Het onderzoek van DonTigny vormt de basis voor het vierde boek van Rugpijnweg: “Doe Het Zelf SI-Correctie – Baanbrekende Medische Oefeningen Voor Achilleshiel van Iedere Rug!”

Richard Dontigny
Rickjemmet Spinalstabilisation
Rugpijn Hernia Ischias Weg Ermee Rugpijnweg

De eerste doorbraak in het Rugpijnweg Onderzoek kwam via een boek van Rick Jemmet...

Australische Doorbraak

De Australische doorbraak was simpelweg dit: dat iedere keer als het in iemands rug schiet, dat dan een aantal kleinere spiertjes in de rug beschadigd raken. Dit zijn de zogenaamde multifidus spiertjes.

Als deze kleinere spiertjes eenmaal beschadigd zijn, dan leidt dit automatisch tot verminderde stabiliteit van de rug. Met andere woorden, het schiet steeds makkelijker in je rug.

Gelukkig gaf het Australische onderzoek ook zicht op de oplossing, namelijk het in isolatie activeren van de beschadigde spiertjes, met als gevolg verhoogde stabiliteit can de rug en steeds minder kans op nieuwe rugproblemen.

Het RugpijnWEG Basis Programma heeft de Australische doorbraak verwerkt in een eenvoudig oefenprogramma.

Wat Wilt U Weer Gaan Doen Zodra Ook U Uw Rugklachten Met Succes Achter U Heeft Gelaten?

Geef De Moed Niet Op Dat U Weer Helemaal Vrij Van Pijn Kunt Worden – Duizenden Gingen U Al Voor! Waarom Zou Het Voor U Niet Werken?

Mensen in 93 Landen Zeiden Al Met Succes Rugpijn WEG ERMEE!
Download Nu Het RugpijnWeg Programma