Rugpijn en Fysiotherapie…

Fysiotherapie En Rugpijn

Fysiotherapie is een manier om iets aan bepaalde rugklachten te doen. Maar in welke gevallen is het nu aan te bevelen, en wanneer kunt u beter naar een manuele therapeut gaan? In welke gevallen is fysiotherapie geen goede optie…?

Zomaar een paar vragen die gesteld moeten worden. Want wat voor zin heeft het om tijd en geld aan iets te besteden als het niet nodig is of als het niets op levert?…

Als u al een beetje meer hebt rondgekeken op deze site, weet u inmiddels dat wij in een paar belangrijke oorzaken geloven van problemen met de rug:

  • Houdingsproblemen: Als gevolg van onvoldoende gebruik van een aantal specifieke spiergroepen doen bepaalde spieren steeds minder mee en zakken belangrijke onderdelen van de rug in een verkeerde houding.
  • Knooppunten in spieren: Daardoor ontstaan uitstralingspijn en houdingsproblemen. Uitstralingspijn, omdat triggerpoint-onderzoek dit duidelijk heeft gemaakt, en houdingsproblemen omdat triggerpoints leiden tot aangespannen spieren die delen van het lichaam in een verkeerde stand trekken.
  • Dieet en uitdroging: Het tot je nemen van verkeerde voeding en het drinken van onvoldoende water en/of te veel vloeistoffen die voor hun gang door het lichaam per saldo vocht kosten, leiden tot een permanente staat van uitdroging van allerlei delen van het lichaam.
  • Spierproblemen: Doordat spieren onvoldoende geoefend zijn, raken ze stijf en inflexibel.

Als u dus met één van deze dingen te maken heeft, zult u eerst daar iets aan moeten doen, voordat fysio ook maar enige zin heeft.

Als we behandelmethodes onder de loep nemen zullen we heel eenvoudig kijken wat iedere behandelmethode kan doen op het gebied van ieder van de bovenstaande grondoorzaken van rugpijn en rug problemen.

Rugpijn Banner
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen