Hernia

Een hernia is een serieus probleem

En daar moet u iets aan doen, op deze pagina zult u ontdekken hoe u uw lichaam kunt helpen om zelf uw hernia te genezen. In wezen is een hernia namelijk niets anders dan een wond, maar dan aan de binnenkant van uw lichaam...

En ons lichaam is uitgerust met het vermogen om wonden te genezen en herstellen...

Met wonden aan de buitenkant van het lichaam weten we wel wat we moeten doen om de genezing te bespoedigen. We maken de wond schoon, ontsmetten en beschermen de wond met een verband of pleister en geven de wond rust om te genezen.  

Een hernia is een wond aan een tussenwervelschijf. En ook nu zijn er dingen die u zelf kunt doen om de genezing te bespoedigen, maar ook dingen die u kunt doen waardoor de genezing bijna onmogelijk wordt. Alleen hebben de meeste mensen geen flauw idee wat ze kunnen doen om deze wond - de hernia - natuurlijk te laten genezen.

De medische term voor hernia is Hernia Nuclei Pulposi (HNP). Hernia betekent doorbraak, nuclei komt van nucleus en betekent kern, pulposi betekent pulpachtig. Dus bij een hernia gaat het om een doorbraak / breuk van de kern van de zachte massa waaruit uw tussenwervelschijven bestaan. Oftewel als u een hernia heeft, dan heeft u een uitstulpende tussenwervelschijf. En dat is een wond!..

Als u met een hamer op uw duim slaat (per ongeluk natuurlijk) en het bloed spuit er uit, dan heeft u ook een wond... en die wond kan niet genezen als u op die duim blijft slaan.

Zo is het ook met een hernia, er is een reden dat u klachten heeft. Een hernia ontstaat niet vanzelf en pas als u de oorzaak weg neemt, kan uw lichaam de hernia helemaal en blijvend herstellen. Laten we daarom eens kijken naar de echte oorzaak van uw hernia...

Oorzaken

Soms onstaat een hernia door een plotselinge aanleiding. Dan merk je meteen dat er iets mis gaat in de rug. Bijvoorbeeld bij het niesen, hoesten, draaien, zwaar tillen, een schok of een val. Een scherpe, vaak plaatselijke pijn die naar de benen kan uitstralen. Dit gaat soms gepaard met een heftige kramp-reactie in uw rug. Als er een duidelijk moment is aan te wijzen waarop de hernia zich openbaart, noemen we dit een...

Acuut Tussenwervelschijf Probleem

In zo'n geval denken we dat de hernia acuut is ontstaan, maar niets is minder waar...

Wat ik bedoel is dit, het moet toch mogelijk zijn om gewoon te niesen zonder dat uw tussenwervelschijf daardoor scheurt of doorbreekt?...

Dat iets normaals als niesen, tillen of draaien een uitpuilende tussenwervelschijf kan opleveren, is niet normaal en betekent dat er al iets mis was met die tussenwervelschijf.

Chronische Tussenwervelschijf Problemen

Daarmee komen we op de tweede oorzaak van een hernia, namelijk een hernia als gevolg van slijtage of chronisch verkeerd behandelen of omgaan met uw rug.

In deze gevallen openbaart de hernia zich geleidelijk - u ervaart steeds vaker en steeds meer klachten - en het lijkt een andere oorzaak te hebben, maar dat is misleidend.

We moeten dan ook onderscheid maken tussen de manier waarop hernia symptomen zich openbaren en de werkelijke hernia oorzaak waardoor er uberhaupt symptomen de kop op kunnen steken.

De Echte Oorzaak Van Uw Uitpuilende Tussenwervelschijf

Een hernia is het gevolg van het verwaarlozen van de gezondheid van uw tussenwervelschijven en als u dat lang genoeg doet, krijgt de een er na een plotselinge aanleiding (hoesten, niesen, verdraaien, tillen etc.) last van en de ander merkt pas geleidelijk aan dat er klachten ontstaan. Maar in beide gevallen kunnen de klachten alleen ontstaan als de tussenwervelschijf verzwakt is.

Natuurlijk heb ik het niet over bijvoorbeeld een ernstig auto-ongeluk, waarbij dermate extreme krachten optreden dat gezonde tussenwervelschijven door de klap van het ongeluk acuut worden beschadigd.

Het is van groot belang dat u snapt hoe een tussenwervelschijf zwakker wordt en wat u kunt doen om dit proces te stoppen en om te keren. Iets wat kan verzwakken, kan gelukkig ook weer versterken. En iets wat gewond is kan weer helemaal genezen.

Laten we daarom eens kijken waar in het lichaam de meeste hernia's optreden en welke symptomen ze geven, dan kijken we daarna wat u er aan kunt doen om uw lichaam te helpen uw hernia te genezen.

Wat Zijn De Symptomen?

Een hernia leidt in de praktijk zelden tot klachten in de lage rug zelf, maar meestal tot klachten op een andere plek in uw lichaam. Uitstralingspijn of uitvalverschijnselen, uw rug raakt verkrampt, uw houding wordt anders, u gaat anders staan en lopen en bewegen, een doof gevoel in 1 van uw benen, tot aan tintelingen en prikkelingen in uw voet toe.

De meeste hernia's komen voor in de lage delen van de rug, het zogenaamde lumbale deel. Vanuit de lumbale wervels komen de zenuwen die naar de onderkant van uw lichaam, benen en voeten lopen.

Vandaar dat een uitpuilende tussenwervelschijf die hier tegen een zenuw aandrukt, pijn en klachten veroorzaakt in het hele gebied wat door die zenuw bediend wordt, dat verklaart ook dat een tintelende voet kan worden veroorzaakt door een hernia.

Waarom Zo Vaak In Lumbale Deel Rug?

Bij heel veel dingen die we met ons lichaam doen, komen de krachten uiteindelijk terecht op de lage delen van de rug. En natuurlijk is uw rug er op gemaakt om met al die krachten om te kunnen gaan, maar dan moet u die krachten wel goed opvangen...

...en juist daar gaat het vaak mis...

En daarmee komen we bij de kern. Als u uw lichaam belast moet u dat doen met een goede houding zodat alle druk en krachten gelijkmatig worden verdeeld over de gehele tussenwervelschijf. Als de druk gelijkmatig verdeeld wordt, kan de schijf veel meer aan....

Maar als de krachten op uw rug ongelijkmatig verdeeld worden en zich concentreren op 1 punt dan kan dat ene punt uiteindelijk bezwijken.

Als u met een verkeerde houding zit of tilt, veroorzaakt u ongelijkmatige belasting van uw tussenwervelschijven. En als u dat te lang of te vaak doet, dan is het wachten tot het mis gaat.

Dus als u langdurig in een verkeerde houding zit of werkt, bent u bezig uw tussenwervelschijven te vernielen...

...en als u dat blijft doen, verhindert u het spoedige herstel van uw hernia...

..en verhoogt u de kans dat uw hernia terug komt...

We kunnen hier nog veel meer over zeggen wat u allemaal niet zou moeten doen en waar u mee zou moeten stoppen, maar we keren het liever om...

Zo Stimuleert U Natuurlijke Genezing

Zorg ervoor dat u uw houding verbetert bij alles wat u doet, dan werkt u aan het opheffen van de houdingsoorzaken van uw hernia. U stopt als het ware met het slaan op uw duim... en geeft uw lichaam kans de hernia zelf te genezen.

Zorg ook voor voldoende circulatie rond de verwonding in uw tussenwervelschijf, daarmee brengt uw eigen lichaam de bouwstoffen naar de beschadigde delen van uw rug en kan uw lichaam de afvalstoffen afvoeren. Dit versnelt en vergemakkelijkt het herstelproces van uw hernia.

Als u dan ook nog eens de druk van uw tussenwervelschijven af zou kunnen halen. En als u dan ook nog zou kunnen zorgen dat uw uitgepuilde tussenwervelschijven als het ware worden teruggetrokken in de juiste stand en positie...

Dan maakt u het veel makkelijker voor uw lichaam om uw tussenwervelschijven te genezen. Daarmee zou u uw lichaam helpen om uw tussenwervelschijven te genezen.

Rugpijnweg.nl heeft een speciaal programma ontwikkeld van oefeningen waarmee u de circulatie rondom en naar uw tussenwervelschijven verbetert en activeert. Daarnaast is een houdingsverbeteringsprogramma ontwikkeld waarmee u - zonder oefeningen - uw houding verbetert. En als laatste heeft Rugpijnweg een decompressie methode ontwikkeld waarmee u zelf de druk van uw tussenwervelschijven af kunt halen.
Drie Dingen Die U Kunt Doen Om Uw Hernia Te Laten Genezen

- Rugpijn, Hernia, Spit & Ischias: WEG ERMEE! Oefenprogramma om o.a. de circulatie te herstellen naar uw verwonde tussenwervelschijven, aangevuld met alle informatie die u nodig heeft om te snappen hoe uw rug werkt, waarom het mis gaat en hoe u dit kunt voorkomen. GEEN fanatieke rek- en strekoefeningen, maar een uitgekiend programma van speciale en eenvoudige hernia oefeningen.

- Bewaak Uw Houding Checklist. Eenvoudig werken aan wegnemen van houdingsoorzaken van hernia (zonder fysieke oefeningen).

- Nederlandse Decompressie Methode. Neem de druk van uw tussenwervelschijven en geef ze ruimte om te herstellen met behulp van dit unieke zelfhulpprogramma, alleen beschikbaar op deze site!

Het Rugpijnwegprogramma bestaat uit een serie van 3 e-boeken die u al binnen enkele minuten op uw computer kunt hebben. Dit programma wordt al gebruikt in meer dan 93 landen wereldwijd.

Zoals een wond zich sneller herstelt door de juiste aandacht en verzorging, zo heeft ook uw hernia de juiste aandacht en verzorging nodig. U bevordert daarmee het herstel en werkt tevens aan het wegnemen van de oorzaak van de hernia. En als u daarin slaagt kunt u meteen rusten in het vertrouwen dat uw hernia ook niet meer terug zal komen.

Uw rug is gemaakt om een leven lang zonder problemen mee te gaan en plezier van te hebben. Als u goed voor uw rug zorgt, zorgt uw rug goed voor u!

Succes met de natuurlijke genezing van uw hernia!

Aanbevolen Videos

Natuurlijke Genezing Van Hernia