Rugklachten – Helpt Fysiotherapie?

Tja, daar zat ik dan. Hoogzwanger van onze vijfde. En toen ging mijn man door zijn rug...

Fysiotherapeut Bij Rugklachten Ja Of Nee

Fysiotherapie of is er iets beters?

Hoogzwanger en Rugklachten…

Tja, daar zat ik dan. Hoogzwanger van onze vijfde. En toen ging mijn man door zijn rug… Op zijn hulp hoefde ik niet te rekenen tijdens de laatste loodjes van mijn zwangerschap. Met nog vier stuks klein grut om me heen viel dat niet mee.

Maar voor hem was het erger. Hij kon niet meer lopen; hij kon zelfs de auto niet instappen. Waardoor hij op het laatste moment een belangrijke training voor een groep mensen moest afzeggen…

Dat was de druppel. Mijn man en werk afzeggen… dat had hij nog nooit gedaan!

Nadeel Fysiotherapie: kun je wel meteen terecht?

Het was vlak voor Kerst en een fysiotherapeut was moeilijk te vinden. Ze hadden allemaal volle agenda’s of waren lekker op wintersport. Dus daar zat hij dan. Thuis.

Uiteindelijk kon hij bij een fysiotherapeute niet al te ver van huis terecht. Om een lang verhaal kort te maken: Het is allemaal goed gekomen. We kregen een gezonde knul, David. En Robert was even geholpen met z’n rug.

Fystiotherapie hielp maar even…

Maar de rugproblemen kwamen terug. De fysiotherapie hielp wel even, maar het was geen blijvertje. (onze jongste zoon overigens wel!).

Robert is eigen ondernemer en geeft trainingen in het bedrijfsleven. Ziektewet kennen we niet. Het was dus zaak dat hij zo gauw mogelijk weer op de been kwam.

Eerder in datzelfde jaar, 2002, daalde de vraag naar trainingen ineens drastisch. Oorzaak: 11 september (9/11). Dat had z’n neerslag op de economie.

Veel bedrijven hadden zelf al moeite het hoofd boven water te houden en het eerste waar je dan op bezuinigt, zijn, juist ja: trainingen. Roberts agenda had volgestaan tot eind december, maar nu werd het akelig rustig…

…tot april is het vrij rustig gebleven. Het is achteraf nog een wonder dat Roberts bedrijf (een trainingsbureau) overeind is gebleven. We hoorden ook van ontslagen bij collega trainers.

Op zoek naar blijvende oplossing voor rugpijn

Stilzitten is niet Roberts ding (behalve achter de computer dan). Geen werk? Dan zoeken we naar nieuwe dingen, dacht hij.

En aangezien hij een groot probleem met zijn rug had, is hij op zoek gegaan naar een blijvende oplossing voor zijn rugpijn.

Eindeloze zoektochten over het internet, zo ongeveer alle belangrijke boeken die je over rugpijn, behandelingen, etc. kunt vinden… De zoektocht loopt tot vandaag en is nog niet geëindigd. Hoewel Roberts rugklachten wel helemaal over zijn.

Rugpijnweg.nl uit nood geboren

Uit deze rustige periode (wat het werk betrof), is uiteindelijk dus iets heel goeds gekomen. Uit nood geboren: de site Rugpijnweg.nl!!

Zo maakten we binnen een jaar twee geboortes mee: die van onze jongste zoon en die van het boek ‘Rugpijn en Hernia Weg Ermee’.

Rugpijnweg en Fysiotherapie?

Wat heeft bovenstaand verhaal nou met fysiotherapie te maken? Toch wel een hoop. Fysiotherapie is een goed hulpmiddel om weer op de been te komen. Wanneer je echt helemaal in de knoop zit met je rug, kan een fysiotherapeut soms wonderen verrichten. Echter het tegengestelde kan ook: soms verergeren de klachten.

Maar het grootste probleem is dat de klachten na verloop van tijd toch altijd terugkomen. Daar kan iedere rugpijnpatient over meepraten. Je moet altijd weer terug. Het is pappen en nathouden.

Maar als je het, net als mijn man, gewoon helemaal zat bent, en er definitief van af wil (en wie wil dat niet?), dan moet je toch met wat anders aankomen.

Fysiotherapie werkt niet aan oorzaak

Fysiotherapie haalt niet de oorzaak van de problemen weg. En waar wij zo op hameren, is dat je eerst de oorzaak van de pijn moet zien te achterhalen. Pas dan kun je met een gerichte aanpak aan de slag.

En nu het mooie: U kunt dat zelf doen! Met een aantal speciaal ontwikkelde rugpijn oefeningen.

Pak zelf de oorzaak van uw klachten aan

U hoeft niet jaren meer van de ene fysiotherapeut naar de andere te lopen, of naar manuele therapeuten, of krakers. U kunt zelf gericht met uw problemen aan de slag. Met oefeningen waar u blijvend baat bij heeft en die mensen over de hele wereld geholpen hebben.

Wij krijgen werkelijk de meest enthousiaste reacties van mensen uit de meest uiteenlopende landen (Rugpijnweg.nl is ook in het engels vertaald: beatingbackpain.com). Van Amerika tot Japan, van Israël tot Roemenië, Zuid-Afrika, noem maar op. Overal vandaan dezelfde reactie:

Het werkt!

Ontdek vandaag nog, dat het ook voor u werkt. Zit niet bij de pakken neer, maar ga aan de slag. Waarom zou u doorlopen met klachten als u ze zelf aan kunt pakken?

Rugpijn Banner
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen