Ischias

De 3 Belangrijkste Vragen bij Ischias:

1- Hoe weet u nou of u last heeft van Ischias?

2- Waar komt de pijn vandaan?

3- Wat kunt u doen aan Ischias?

Zomaar drie vragen waar u op deze pagina antwoord op krijgt. Laten we beginnen met de eerste vraag, hoe weet u of u wel last heeft van ischias? Wat zijn dan de symptomen?...

De Symptomen?...

Pijn in uw onderrug, bil en been? Een trekkende spierpijn in uw been? Tintelende benen, pijn van de rug naar de enkel, zeurende pijn in uw bil, of stekende pijn in bil, been of voet?

Dan heeft u de symptomen die horen bij ischias. Deze symptomen hebben 1 ding met elkaar gemeen en dat is dat ze allemaal in het gebied voorkomen dat door 1 zenuw vanuit uw rug wordt bediend...

De Nervus Ischiadicus

De grote beenzenuw (nervus ischiadicus) ook wel de heupzenuw genoemd, is de langste zenuw in het menselijk lichaam. Deze zenuw loopt van de onderkant van uw rug, langs de bil en achterkant van het been en vertakt zich helemaal tot onderin de voet.

En zenuwpijn (neuralgie) in dat gehele gebied van het lichaam noemen we ischias. Ischias is dus een benaming van symptomen. Het woord zegt niets over de oorzaak van de pijn.

Ischias is zeker iets om serieus te nemen, het kan namelijk leiden tot uitvalverschijnselen en functieverlies in het gebruik van been of voet, denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde klapvoet. Maar de pijn zelf kan ook al ongelofelijk heftig en verlammend werken.

Neurologen hebben het over lumbosacrale radiculaire prikkeling als er alleen sprake is van pijn. Als er ook sprake is van uitvalverschijnselen dan spreken ze over een lumbosacrale radiculair syndroom.

Mocht u last hebben van uitvalverschijnselen, dan is het absoluut verstandig om een arts te raadplegen. Gelukkig gaan de meeste gevallen van ischias alleen maar gepaard met pijn en aan die pijn is vaak zelf goed iets te doen...

Waar Komt Ischiaspijn Vandaan?

Daarover zijn de meningen verdeeld. Van ouds werd altijd gezegd dat ischias ontstaat door irritatie of beknelling van de ischias zenuw. En dat zou dan kunnen ontstaan door te zwaar tillen, door een zwangerschap, door overbelasting, maar ook zou het door de beknelling van de ischiaszenuw door de piriformis spier kunnen komen (het zogenaamde piriformis syndroom). Als laatste mogelijke oorzaak uit de oude school wordt dan de mogelijke hernia genoemd.

De laatste jaren is er gelukkig aandacht voor andere mogelijke oorzaken van ischias pijnen; Triggerpoints en ook een dysfunctie van het SI-gewricht.

De eerder genoemde verklaringen leverden in de praktijk toch een aantal open vragen op. Zo is er bijvoorbeeld het voorbeeld van een man die al jaren last had van zeurderige en brandende ischiaspijnen, maar na een correctie van het si-gewricht verdwenen opeens de uitstralingspijnen. En dit geval staat niet op zichzelf, daar zijn meer voorbeelden van.

De laatste keer dat ik zelf last had van Ischias, heb ik de pijn veroorzakende triggerpoint zelf rechtstreeks aangepakt door gerichte massage, en gelukkig met snel succes.

Wat Kunt U Er Zelf Aan  Doen?

Dus als u een klein beetje doorzettingsvermogen heeft, en vooral inzicht in wat Ischias is en hoe het echt wordt veroorzaakt, kunt u makkelijk zelf zorgen dat u er van af komt en er ook nooit meer last van zult hebben, of anders heel kort, omdat u dan weet wat te doen.

U moet alleen weten wat er aan de hand is. En mocht u daar meer over willen weten, klik dan hieronder op de link en bekijk de video. Succes!

Ischias - een plaag waar iets aan is te doen...

Hier is een video waarin u er alles over kunt zien: 'Hoe U Ischias & Uitstralingspijn Helemaal Laat Verdwijnen!'.

Succes gewenst met het achter u laten van ischias!

Aanbevolen Videos

Hoe Ischias Verdwijnt Als Sneeuw Voor De Zon