Ischias

"oefeningen 2 weken gedaan, ischias helemaal over!"

Ischias Wat Is Er Aan Te Doen

Ischias – Succesvolle Zelfbehandeling is Nu Mogelijk

Stel je eens voor dat het mogelijk is om ischias klachten zelf te behandelen.

Dat je exact weet wat je moet doen om niet langer last te hebben van die doffe, zeurende, stekende of uitstralende pijn die je misschien al veel te goed of veel te lang kent…

Als je een verwaarloosde ischias hebt en wilt weten wat je er aan kunt doen, dan is deze pagina voor jou. Je hebt echt geen ischias thuisarts nodig.

Als je net getroffen bent door ischiaspijn, dan zul je hier zien wat je eenvoudig ZELF kunt doen om je klachten snel weer achter je te laten.

Kort of langer last van ischias?

Op deze – lange – pagina zul je alles lezen over succesvol zelf behandelen van de aandoening van ischias.

En het maakt dus helemaal niet uit hoe lang of hoe heftig je al last hebt van ischias.

Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen

Is het wel Ischias?

Maar hoe weet je nou of je last hebt van ischias, dat is wel een belangrijke vraag natuurlijk, voordat je aan de slag gaat met een zelfbehandeling, moet je natuurlijk eerst wel zeker weten dat je er last van hebt.

Daarom zullen we eerst naar de symptomen kijken.

Daarna zullen we zien wat de medici meestal zeggen over mogelijke oorzaken en dat zullen dan we vergelijken met recente medische ontwikkelingen rondom triggerpoints.

Maar we zullen ook stilstaan bij onderzoeksresultaten die in de richting van een uniek gewricht wijzen wat aan de basis van de hele rug staat en wat volgens dat onderzoek in 98% van de gevallen een rol speelt bij rugklachten, lage rugpijn, inclusief ischias en spit.

En als u alles op een rij heeft – en daar gaat dit artikel u bij helpen, dan zult u als laatste lezen over een eenvoudige manier van zelf behandelen van uw klachten, en over oefeningen voor zelfbehandeling van ischias.

Verwaarloosde ischias

U heeft last van een verwaarloosde ischias als u er al langer last van hebt. Ik val maar met de deur in huis, want dat is wat ik heb ontdekt in het werken met talloze mensen die al langer last hadden van uitstralingspijnen bij ischias. Zodra die mensen het Rugpijnweg Ischias Oefenprogramma met de speciale ischias oefeningen gingen toepassen, verdwenen bij vrijwel iedereen de ischias klachten al snel. Dat bevestigt de gedachte dat langdurige ischias niets anders is dan een verwaarloosde ischias.

En dat is goed nieuws voor iedereen die al langer last heeft van ischias, of wie wil voorkomen dat de ischiasklachten chronisch gaan worden, want dat betekent dat u er zelf iets aan kunt doen.

Maar nu eerst:

Wat zijn de symptomen van Ischias?

Natuurlijk verschillen de feitelijke klachten per persoon, maar we kunnen wel zeker iets zeggen over de meest voorkomende symptomen van ischias, hier zijn ze:

 • Pijn in de onderrug, bil en been (pijn kan branderig maar ook stekend zijn)
 • Een trekkende spierpijn in het been die verergert als je je been optilt of strekt
 • Vlammende pijnscheuten vanuit de rug, via de bil doorlopend in het been, soms tot de tenen toe
 • Tintelende benen, voeten of tenen
 • Spierzwakte in het been
 • Een doof gevoel in uw been, voet of tenen
 • Pijn van de rug naar de enkel
 • Zeurende pijn in de bil
 • Stekende pijn in bil, been of voet
 • Verslappen van kuitspieren of zelfs een klapvoet
 • Haperende reflex in het getroffen been of de voet

Dat zijn de belangrijkste symptomen die horen bij ischias. Deze symptomen hebben 1 ding met elkaar gemeen en dat is dat ze allemaal in het gebied voorkomen dat door 1 zenuw vanuit uw rug wordt bediend.

En die zenuw is de:

Nervus Ischiadicus – de ischiaszenuw

De nervus ischiadicus ofwel de grote beenzenuw, maar ook wel de heupzenuw genoemd, is de langste zenuw in het menselijk lichaam.

Deze zenuw loopt van de onderkant van uw rug, langs de bil en achterkant van het been en vertakt zich helemaal tot onderin de voet.

En zenuwpijn (neuralgie) in dat gehele gebied van het lichaam noemen we dus ischias.

Ischias is dus een naam van een zenuw EN een benaming van symptomen. Het woord zegt niets over de oorzaak van de pijn.

Ischias is zeker iets om serieus te nemen, het kan namelijk leiden tot uitvalverschijnselen en functieverlies in het gebruik van been of voet, denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde klapvoet.

Maar de pijn zelf kan ook al ongelofelijk heftig en verlammend werken.

Neurologen hebben het over lumbosacrale radiculaire prikkeling als er alleen sprake is van pijn. Als er ook sprake is van uitvalverschijnselen dan spreken ze over een lumbosacraal radiculair syndroom.

Mocht u last hebben van uitvalverschijnselen, dan is het absoluut verstandig om een arts te raadplegen.

Gelukkig gaan de meeste gevallen van ischias alleen maar gepaard met pijn en aan die pijn is vaak zelf goed iets te doen.

En wat veroorzaakt dan die pijn in dat verzorgingsgebeid van de ischias zenuw?

Banner Ischias

Wat veroorzaakt ischias?

Daarover zijn de meningen verdeeld.

Van ouds werd altijd gezegd dat ischias ontstaat door irritatie of beknelling van de ischias zenuw.

En dat zou dan kunnen ontstaan door te zwaar tillen, door een zwangerschap, door overbelasting, maar ook zou het door de beknelling van de ischiaszenuw door de piriformis spier kunnen komen (het zogenaamde piriformis syndroom).

Als laatste mogelijke oorzaak uit de oude school wordt dan de mogelijke hernia genoemd.

De laatste jaren is er gelukkig aandacht voor andere mogelijke oorzaken van ischias pijnen; Triggerpoints en ook een dysfunctie van het SI-gewricht.

De eerder genoemde verklaringen leverden in de praktijk toch een aantal open vragen op.

Zo is er bijvoorbeeld het voorbeeld van een man die al jaren last had van zeurderige en brandende ischiaspijnen, maar na een correctie van het si-gewricht verdwenen opeens de uitstralingspijnen.

En dit geval staat niet op zichzelf, daar zijn meer voorbeelden van.

De laatste keer dat ik zelf last had van Ischias, heb ik de pijn veroorzakende triggerpoint zelf rechtstreeks aangepakt door gerichte massage en gelukkig met snel succes.

Hoe lang duurt ischias?

Als ik de emails er op na lees dan kan ischias echt een jarenlange onwelkome gast in je leven zijn.

En als ik dan die verhalen lees, dan springt de ellende echt van het papier.

En dat is ongelofelijk jammer, maar tegelijkertijd ook heel begrijpelijk.

Jammer, omdat ik al zo vaak heb meegemaakt dat mensen die al van alles hebben geprobeerd, tot nu toe altijd zonder resultaat, dat die mensen – zodra ze eenmaal de oorzaak van HUN klachten in kaart hebben, soms als binnen uren van hun pijn af zijn.

Maar ook begrijpelijk, want als niemand je zegt hoe het zit met jouw ischias en je van het kastje naar de muur gestuurd wordt, van de ene therapeut naar de andere, als specialisten ook niets kunnen vinden, dan bekruipt je uiteindelijk toch een gevoel dat er niets meer aan te doen is, maar het tegendeel is waar.

Er is wel degelijk iets te doen aan ischias, je moet alleen beginnen bij de oorzaak in kaart brengen.

Dus hoe lang duurt ischias?

Tenzij u geluk heeft duurt het zo lang als u nodig hebt om de oorzaak aan te pakken.

Dus als u acute ischias heeft en nu dit artikel leest, dan kan het heel kort duren en kunt u er over enkele uren al helemaal vanaf zijn.

Maar als u er al jaren last van heeft, dan kan u niets meer doen aan dat verleden, maar uw toekomst heeft u wel in handen.

Hoe u dat kunt doen zul u in het volgende deel lezen.

Hoe behandel je Ischias?

Dus als u een klein beetje doorzettingsvermogen heeft, en vooral inzicht in wat Ischias is en hoe het echt wordt veroorzaakt, kunt u makkelijk zelf zorgen dat u er van af komt en er ook nooit meer last van zult hebben, of anders heel kort, omdat u dan weet wat te doen.

U moet alleen weten wat er aan de hand is.

Hoe slapen met ischias

Slapen met ischias kan echt een probleem zijn, soms zelfs zo dat je niet eens meer goed aan slapen toekomt. In dat geval is het echt zaak om zo snel mogelijk van je ischiasklchten af te komen.

En juist daarvoor is het Rugpijnweg Programma bedoeld en in de praktijk van veel mensen al heel succesvol gebleken.

Ischias Thuisarts

Moet je naar de ischias thuisarts? Nee hoor, dat is meestal echt niet nodig.

De beste ischias thuisarts ben JIJZELF, je hebt alleen wat kennis nodig en een aantal bewezen oefeningen om zelf van je ischias en uitstralingspijnen af te komen.

Ischias Pijnstilling

Is het aan te raden om ischias pijnstilling toe te passen? In principe niet, maar uit mijn eigen ervaring weet ik dat ik soms spierverslappende spijnstillers heb gerbruikt om de boel weer tot rust te laten komen. Maar dat was toen ik nog niet zo veel van mijn rug en de oorzaak van ischias af wist.

Nu ik die dingen wel weet, kan ik zeggen dat ischias pijnstilling niet meer nodig is, sterker nog, de laatste keer dat ik last had van ischias, heb ik juist de pijn heel gericht verergerd om er zo snel mogelijk weer van af te komen.

In mijn Rugpijnweg Programma ontdek je hoe dat precies werkt.

Gaat Ischias Vanzelf Over?

Dat zou mooi zijn, maar in de praktijk werkt dat meestal niet zo.

In mijn eigen geval moest ik de ischias gericht aanpakken met een directe massage op de ischias-pijn veroorzakende spierknoopjes, en zodra dat gedaan was, kon ik verder met rekken en strekken om te zorgen dat alles weer flexibel werd en de spierknoopjes ook niet meer terug kwamen.

VIDEO: Hoe u ischias en uitstralingspijnen helemaal laat verdwijnen

Hier is een link naar de speciale ischias zelf help video waarin u een eenvoudige manier zult ontdekken die direct resultaat had.

Hoe snel kan ik verlichting van mijn klachten verwachten?

Hier is een link naar meer informatie over een succesvol zelfhelp programma wat al door duizenden mensen is gebruikt om van hun ischiasklachten af te komen: Ischias Zelfbehandeling – KLIK HIER.

Succes gewenst met het achter u laten van ischias!

Ischias Banner Main
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen

Rugpijn WEG ERMEE!

Artikelen Over Ischias