3 Houdingstips Om Hernia Te Voorkomen

Houding Kan Uw Rug & Tussenwervelschijven Maken Of Breken!...

3 Houdingstips Om Hernia Te Voorkomen

De meeste (nek-) hernia’s ontstaan door een verkeerde houding. Als u last heeft van een hernia, is het handig dat u eerst ontdekt wat bij u de oorzaak van de hernia is. Is er een duidelijke acute oorzaak, bijvoorbeeld een ongeval? Dan kunt u het best naar uw arts gaan.

Heeft u in de loop der jaren uw houding verwaarloosd en krijgt u daar nu last van? Door weer aan uw houding te gaan werken en door oefeningen te doen, zet u een eerste stap in de goede richting. U zult versteld staan hoever u komt, als u hier gestaag mee doorgaat.

Maar hernia kan ook te maken hebben met de gevolgen van niet onder controle gekregen spit. Als een spitaanval namelijk te lang duurt dan treden er blijvende spierspanningen op en die kunnen leiden tot te grote krachten op de tussenwervelschijven, met als eindresultaat een hernia.

Denkt u over een operatie? Een operatie haalt de oorzaak niet weg, sterker nog, een operatie kan ervoor zorgen dat de andere wervels aangetast worden, waardoor u van het een in het ander loopt. Een goede chiropractor, manuele-, mensendieck-, of triggerpointtherapeut kan u helpen door te masseren of door te wijzen op een goede houding.

Hieronder volgen 3 houdingstips waar u zélf mee kunt beginnen:

- Let goed op uw houding als u staat. Zorg dat u rechtop staat, op beide voeten. Veel mensen ‘hangen’ in de heupen, waardoor hun gewicht zich naar één kant verplaatst. Misschien een lekkere stahouding, maar niet goed voor uw rug en nek.

- Belast uw rug zo weinig mogelijk en als u moet tillen, doe dit dan op de juiste manier: door de knieën en met het gewicht zo dicht mogelijk tegen uw lichaam aan. Ook bij bukken kunt u beter door de knieën buigen.

- Als u zit, let er dan op dat u rechtop zit, met uw hoofd recht boven uw romp en niet naar voren gebogen. Benen niet over elkaar, maar stevig op de grond.

Laatste tip: Bekijk uzelf regelmatig eens van voren en van opzij in de spiegel, om te zien hoe u erbij staat!

Naast het aanleren van een juiste houding kan het volgen van een oefenprogramma helpen om een hernia te voorkomen of om er juist vanaf te komen. De juiste oefeningen zullen doorgaans verbetering geven, maar let er wel op dat u de oefeningen niet forceert. Forceren is nooit goed, luister dus goed naar uw lichaam wat u wel en niet kunt doen.

Waarom is het zo belangrijk dat u de juiste oefeningen doet? Hierover leest u meer in het volgende artikel: Oefeningen bij hernia.

Als u wilt weten hoe tussenwervelschijven natuurlijk kunnen genezen en wat u daar zelf aan kunt doen, bekijk dan vooral ook de video: Hoe Hernia & Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen.

Aanbevolen Videos

Natuurlijke Genezing Van Hernia

Hernia Artikelen