Oefeningen bij hernia

"de oefeningen helpen - hernia L4 L5"

Hernia Oefening

Hernia – Zet zelf een eerste stap…

Als u last heeft van een hernia, is het belangrijk dat u zelf de eerste stap zet om hier wat aan te gaan doen. Dat is misschien spannend, maar als u niets doet, gebeurt er ook niets!

Niet alle oefeningen werken bij hernia

U kunt beginnen met een simpel oefenprogramma. Misschien heeft u in het verleden al oefeningen gedaan en brachten die niet de verbetering die u verwachtte. Of kreeg u juist meer pijn… Sommige oefeningen kunnen de situatie inderdaad verergeren en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Vandaar dat Rugpijnweg een kant en klaar oefenprogramma heeft ontwikkeld wat zich in de praktijk al vele malen heeft bewezen.

Hernia & Angst voor beweging

Het kan zijn dat u angstig bent om oefeningen te gaan doen: bang om iets in uw rug te beschadigen, bang dat er spieren scheuren of zenuwen bekneld raken. Allemaal heel vanzelfsprekend als u pijn heeft. Maar toch is het goed dat u zich over die angst probeert heen te zetten. Stapje voor stapje meer bewegen en oefeningen doen. U zult zien dat het geen kwaad kan, sterker nog, dat uw rug na verloop van tijd sterker wordt en de klachten minder!

Decompressie Oefeningen Voor Hernia

Wat u nodig heeft, zijn specifieke oefeningen die de druk van de tussenwervelschijven wegnemen en zorgen dat de tussenwervelschijven weer goed kunnen genezen. Verder zijn nodig oefeningen voor de versterking van de wervelkolomspieren. Spieren hebben een functie. Geoefende spieren helpen ons lichaam gezond en zonder pijn te houden.  Het probleem is dat we sommige spieren al  jaren niet meer gebruiken, terwijl we ze wel nodig hebben. Ze zijn er niet voor niets.

Oefeningen voor Versterking & Souplesse

Het is dus noodzakelijk dat u gaat werken aan versterking van de rug- en nekspieren. Niet altijd zult u direct resultaat zien. Wat u immers in maanden of jaren heeft opgebouwd, is niet ineens zomaar weer verdwenen. Maar u moet ergens beginnen. Als u eenmaal de eerste stap in de goede richting heeft gezet, zult u zien dat u op den duur toch resultaat boekt.

Houdingscorrectie Oefeningen voor Hernia

Ook een goede houding draagt bij aan verbetering, zoals u in het vorige artikel heeft kunnen lezen. In veel gevallen is een verkeerde houding de oorzaak van een nekhernia. Belangrijk is het dus om erger te voorkomen en voortaan een goede houding aan te nemen – ook bij de oefeningen! – en hier op te blijven letten.  Kijk regelmatig eens  van opzij in de spiegel hoe u er bij staat en corrigeer uw houding, indien nodig.

Soms verminderen de klachten al doordat men de houding verbetert. Door een andere, juiste houding aan te nemen, krijgen de wervels meer ruimte en ontstaat er verlichting van de klachten. Door hier blijvend op te letten, in combinatie met het doen van de juiste oefeningen, heeft u een goed begin gemaakt met  uw genezingsproces.

Mocht u het verhaal willen lezen van een vrouw die door een acute hernia niet langer kon paard rijden, 5 maanden van alles deed zonder enige vooruitgang en ten einde raad, voordat ze aan een operatie zou gaan denken, nog 1 keer internet op ging en op onze site kwam en vervolgens binnen 4,5 week weer terug op haar paard zat – zonder klachten, klik dan hier en scroll helemaal naar beneden op die pagina!

Hernia Banner Main
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen