Waarom GEEN Hernia Operatie

"Ik ben erg blij dat ik zonder hernia operatie ben genezen"

Hernia Operatie Bij Rugklachten

Hernia Operatie Misschien Wel Laatste Wat U Moet Doen?

Jazeker, u leest het goed: een hernia operatie is misschien wel juist wat u helemaal nooit zou moeten doen.

Of het nu een minimaal invasieve operatie is met de nieuwste technieken, of een operatie volgens de oude school waarbij uw rug wat verder open wordt gemaakt, maakt niet uit. Ik geloof dat er een betere manier is om van uw herniaklachten af te komen, zonder operatie.

Operatie Bestrijdt Hooguit Symptomen

Ik zal maar met de deur in huis vallen: een operatie doet niets aan de oorzaak van uw hernia. Hooguit verhelpt het een aantal symptomen. Maar ook daarvan zou ik niet zo zeker zijn als ik u was…

…ga maar eens rondstruinen op internet, dan komt u de verhalen van mensen wel tegen die eerder slechter dan beter zijn geworden door een hernia operatie, of ze knappen even op, maar na 1 of meerdere jaren dient een nieuwe hernia zich aan.

Maar lees dit nou niet als een aanval op chirurgen. Ik bewonder iedereen die vanuit de wil om te helpen in de medische wereld aan de slag is en oprecht probeert te helpen.

Ik heb alleen te veel dingen gelezen die voor mij wijzen naar andere mogelijkheden om met een hernia om te gaan.

Maar ik zei hiervoor dat een operatie niets aan de oorzaak doet en dat is eigenlijk de kern van het verhaal.

Hernia Op MRI Scan Maar Geen Klachten

Een voorbeeld: neem honderd mensen – willekeurige mensen zonder klachten – en maak een mri-scan. Bij gemiddeld 30 mensen zul je op de scan een hernia zien, maar zonder dat die mensen er last van hebben!…

Ik verzin dit niet. Dit is te lezen op allerlei plaatsen en wordt bevestigd door mensen uit het veld van de MRI.

…Hoe kan dat nou, wel een hernia, maar geen klachten?

En andersom kan ook: Wel klachten, maar niets te zien! Daar is zelfs een medische term voor bedacht: a-specifieke rugklachten…

Hernia & A-speficieke Rugklachten

…Aspecifieke rugklachten: die term wordt gebruikt om te praten over – echte – klachten waarvoor geen duidelijke oorzaak in het lichaam is aan te wijzen.

U begrijpt het al, er is ook een andere term: specifieke rugklachten, dan praten we over – net zo echte – klachten, maar nu is er wel aantoonbaar iets te zien in het lichaam, waarvan dan gezegd wordt dat dat de oorzaak is van de klachten…

MRI Scan: Geen Hernia – Wel Klachten

Er zijn dus mensen die alle verschijnselen hebben van een forse hernia, maar op geen enkele scan is iets van een hernia te zien. Om er dan toch een label op te kunnen plakken, noemen we dit een aspecifieke rugklacht.

Ook zijn er mensen met duidelijk waarneembare hernia’s op een scan, maar zonder enige klacht. En dan zijn er natuurlijk ook nog mensen met echte klachten bij wie een duidelijke hernia op de scan te zien is.

Dan zeggen de artsen, dit is een specifieke rugklacht, duidelijk waar de klachten door worden veroorzaakt.

Maar daar snap ik dus niets van! U vraagt wat ik dan niet snap?… Dat zal ik uitleggen.

Voor mij borrelt er bij dit voorgaande een hele simpele gedachte omhoog: als je een hernia kunt hebben zonder enige pijn of klacht, en als je pijn kunt hebben zonder dat er een hernia te zien is, hoe kan die pijn dan door die hernia veroorzaakt worden?…

Dat is gewoon onlogisch, en volgens mij is dat niet wetenschappelijk. Hoewel de huidige medische wetenschap er nog al te vaak bij zweert.

Hernia Banner Main
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen