Zitten Zoals Cowboys

In ons onderzoek liepen we aan tegen een manier van zitten waar we echt in geloven: zitten op je zitbeenderen, met een bekken wat in een exact goede stand staat, bijna alsof je staat. Waarbij je rug dan rust in het bekken - via het si-gewricht en je dit de ganse dag vol kunt houden, terwijl je als vanzelf in beweging blijft tijdens het zitten.

Als je dit goed doet, rust je hoofd dan ontspannen bovenop je ruggegraat.

Het enige echte product wat doet wat wij zoeken is een ouderwets western zadel. Bij goed gevormde western zadels kun je de hele dag zittten en blijf je al die tijd in een goede houding, simpelweg omdat die goede houding je eigenlijk door je zadel wordt opgedrongen.

Moderne stoelen zien er wel mooi uit, maar dwingen je meestal in een houding waarbij je de boel voor je het weet laat versloffen.

Eigenlijk is het vreemd dat we voor iets wat we zo veel doen: zitten - vaak maar bar weinig geld over hebben om een echt goede stoel te kopen. En van de meeste ergonomische stoelen zijn we bij Rugpijnweg.nl ook niet echt onder de indruk.

Crowdfund enthousiastelingen gezocht voor Rugpijnweg ZadelZit!

We overwegen om een crowdfunding stoelontwerp & productie te starten waarbij we een eigen Rugpijnweg ZadelZit zullen ontwerpen.

Mocht je interesse hebben, laat het dan weten via de contactpagina.

Wat we willen maken zal niet alleen goed voor je rug zijn, maar er ook nog eens goed uitzien. We denken alvst aan een combinatie van hout en leer.

Aanbevolen Videos

Rugpijn Artikelen