Hoe Beweging Uw Rug Gezond Houdt

"Kijk, dat is precies wat ik nodig had"

Fysieke Oefeningen Bij Rugklachten

Uit onderzoek blijkt dat mensen met rugklachten angst ontwikkelen om te bewegen. Er is zelfs al een woord voor bedacht: kinesiophobie, ofwel een fobie (angst) voor kinesis (beweging).

Het laatste wat een rug in problemen nodig heeft, is dat u stopt met bewegen…

U en uw rug hebben beweging nodig

Uw rug heeft gewoon beweging nodig. De wervels zijn aan elkaar verbonden via de tussenwervelschijven en de gewrichtsbanden die aan de voor- en achterkant over de hele lengte van uw ruggegraat lopen.

Daarnaast zijn uw wervels verbonden door gewrichtsbanden die van wervel naar wervel, en zelfs van werveluitsteeksel naar werveluitsteeksel lopen.

Al deze banden hebben een aantal functies, bijvoorbeeld door te zorgen dat de wervels ten opzichte van elkaar in de juiste stand en houding blijven.

Naast al die banden zit uw rug nog vol met kleine en grote spieren. Voor de goede werking van de rug zijn twee soorten spieren noodzakelijk: spieren die helpen om de ruggegraat te bewegen en stabiliserende spieren, die de beweging van de ruggegraat controleren.

Voor een goed werkende rug moeten deze spieren, tussenwervelschijven en banden allemaal op de goede manier samenwerken.

Welke Beweging Is Goed Voor De Rug?

Beweging houdt de spieren in werking. De vraag is alleen: welke bewegingen moet u doen en welke moet u vermijden?

Het e-boek ”Rugpijn en hernia weg ermee” geeft u inzicht in de juiste bewegingen. Wereldwijd wordt dit boek gebruikt door mensen met rugklachten, en met succes!  Laat 1 ding duidelijk zijn, het gaat niet om een leven lang oefenen, wie wil dat nou? Waar het echt om gaat is dat u weer een aantal gezonde bewegingen terug aanleert waarmee u uw lichaam kans geeft uw rug te herstellen en gezond en pijnloos te houden.

Het probleem van een stijve rug

Uit ons onderzoek is gebleken dat veel mensen die last hebben van hun rug, kampen met stijve delen van de rug, eenvoudigweg omdat de tussenwervelschijven in die delen van de rug in slechte staat zijn. En met stijve delen in uw rug wordt het moeilijk om de gezonde bewegingen met uw rug uit te voeren. Vandaar dat we nog een aanvullend programma hebben ontwikkeld speciaal gericht op herstel van tussenwervelschijven: ‘De Nederlandse Decompressie Methode’.

Laat u niet leiden door uw angst om te bewegen, maar ga aan de slag met een gezond en bewezen zelfhulpprogramma. Duizenden mensen gingen u al voor.

Uw rug is gemaakt om te bewegen en heeft beweging nodig om gezond te blijven!

Rugpijn Banner
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen