Een gezonde rug heeft dit nodig…

Uw Rug Is Gemaakt Om Te Bewegen

De meesten van ons hebben bij de geboorte een gezonde rug meegekregen. Als je naar kinderen kijkt valt op hoe recht hun ruggegraat is. Of ze nu bewegen, stilstaan of zitten, hun houding is kaarsrecht. Het lijkt wel of ze er niets voor hoeven doen, en in zekere zin is dat ook zo. Het gaat als vanzelf.

Spelen, rennen, bewegen, het hoort er allemaal bij als je jong bent, en de meeste van deze dingen gaan automatisch en zonder moeite. Kinderen hoeven over het algemeen dan ook niet op hun houding te letten. Hoeveel kinderen hoor je met de klacht: ik heb rugpijn? Dat zijn er niet veel.

Helaas, met het toenemen van de jaren zien we daar niet veel meer van terug. Onder invloed van allerlei factoren neemt de stress toe en de beweging af. Althans, zo vergaat het velen van ons.

Hoe Krijgt U Uw Rug Weer Soepel & Gezond?

Waar zijn die onbezorgde kinderjaren? We maken ons druk om ons werk, om onze relaties, en worden in beslag genomen door zorgen.

Ongemerkt verandert onze houding: in plaats van rechtop, lopen we voorovergebogen; we zitten ‘s avonds  ineengezakt op de bank, moe van al het werken overdag. Onze rug gaat daar op den duur onder lijden.

Rechtop Lopen – Gezond Voor Uw Rug

Veel mensen kampen dan ook met (lage) rugpijn. Een verkeerde houding, of een gebrek aan beweging kan funeste gevolgen hebben voor onze gezondheid.

Kijk maar eens om je heen wanneer je bijvoorbeeld door een drukke winkelstraat loopt: Hoeveel mensen hebben nog een mooie houding? Wie loopt er nog rechtop, zonder voorovergebogen schouders? En wie kan zeggen dat hij nog nooit last van zijn rug heeft gehad?

We weten eigenlijk allemaal wel wat de boosdoener is. Maar om verandering in ons leven aan te brengen, valt nog niet mee.

We leven in een hectische tijd. Eigenlijk zitten we er helemaal niet op te wachten dat we dan ook nog eens op onze houding moeten gaan letten. Dat zijn we van nature ook niet gewend. Je zou bijna zeggen: weer een zorg erbij.

Toch moet er iets gebeuren. Want beter wordt het niet vanzelf. Hoe komen we uit die neerwaartse spiraal? Hoe krijgen we onze rug weer soepel en gezond?

Lichaamsbeweging – Gezond Voor Uw Rug

De eerste reactie van veel mensen als ze horen dat ze moeten sporten, bewegen en oefeningen doen, is: daar heb ik geen tijd voor!

Edward Stanley had daar een mooie quote over: “Mensen die denken geen tijd te hebben voor lichaamsbeweging, zullen vroeg of laat tijd moeten maken om ziek te zijn” (uit: The Conduct of Life).

Iedereen die last heeft van rugpijn, weet hoezeer je daardoor belemmerd wordt in je dagelijkse doen en laten. Afgezien van de pijn, die al heel vervelend is en zelfs zeer heftig kan zijn, word je ook nog eens in je dagelijkse functioneren gehinderd.

Tuinieren, winkelen, boodschappen doen, op kleine kinderen passen, het is allemaal niet fijn meer als je het in je rug hebt. Sommigen hebben deze dingen zelfs helemaal op moeten geven. Moeten we dan zo oud worden? Ik geloof daar niet in.

Uw Rug Weer Gezond Door Natuurlijke Herstelkracht

Gelukkig is het lichaam zo gemaakt dat het een grote natuurlijke herstelkracht heeft. Wie het lef heeft om de zorg voor zijn lichaam in eigen handen te nemen (en waar ben je beter af dan bij jezelf?), kan soms tot verbluffende resultaten komen.

Wij hebben goed nieuws voor u, uw lichaam weet nog steeds hoe het voelde om als klein kind een goede houding te hebben. En uw lichaam kan daar ook weer naar terugkeren, uw lichaam heeft daar alleen wat hulp bij nodig. Soms is een klein duwtje in de rug genoeg om weer terug te keren naar de goede gezonde houding…

En gek genoeg kan een verbeterde houding tot meer voordelen leiden dan alleen weer een pijnloos leven. U ziet er beter uit als uw houding weer beter is. U staat gewoon sterker in het leven.

Rugpijnweg wil u graag dat extra zetje geven om te zorgen dat uw lichaam weer terugkeert naar de goede en natuurlijke houding. Ons boek ‘Bewaak Uw Houding’ helpt u om in korte tijd en op de automatische piloot terug te keren naar de natuurlijke houding.

Lees maar de vele reacties die uit de hele wereld binnenstromen, van mensen die begonnen zijn aan hun herstel, aan de hand van 1 van onze e-boeken. Niet alleen raakten zij van de pijn af, ze konden zelfs weer die dingen doen die ze jaren geleden al hadden opgegeven. Werkelijk verbazingwekkend.

En hoe moeilijk is het nu allemaal? Vaak zijn het een aantal simpele maar doeltreffende oefeningen die het werk doen. Wat we horen is dat sommige mensen al na een paar dagen verschil merken. ‘Ik kan weer tuinieren’, of ‘ik kan na vele jaren weer winkelen’.

Wat moedigt meer aan dan te zien dat het werkt? Het is echt fantastisch om te horen hoe mensen weer opbloeien, weer gewoon mens worden. En het mooiste is nog dat dit ook binnen uw handbereik ligt. En het is onze missie dat we u daar een handje bij mogen helpen…

Succes met uw levensreis, we hopen dat u snel weer een volledig gezonde rug heeft!

Rugpijn Banner
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen