Spinale Stenose

"dank je wel voor de oefeningen, ik heb er baat bij"

Scan Hernia Spinale Stenosis

Spinale stenose is de medische term voor een vernauwing van het wervelkanaal.

Meestal komt het voor onderin de rug (het lumbale gebied) of bij de nek.

De oorzaak van gerelateerde klachten ligt vaak bij een beschadiging van het ruggemerg dat op de plek van de vernauwing in elkaar wordt gedrukt. Dat kan zijn een door verschoven wervel (bij letsel), of veranderingen in de weefselstructuur van de wervelkolom (door ouderdom).

De vernauwing kan ook ontstaan tijdens de geboorte, dan hebben we het over congenitale spinale stenose.

Wanneer de vernauwing aangeboren is, krijgt men meestal pas op latere leeftijd klachten.

Spinale stenose komt het meest voor bij oudere mensen.

De aandoening veroorzaakt onder andere pijn, tintelingen en spierzwakte (bijvoorbeeld moeite met lopen).

Stenose is zelden problematisch. Veel mensen hebben het zonder dat ze er last van hebben.

Maar als u er last van heeft is het goed om te weten wat u er mogelijk aan kunt doen.

Een amerikaanse arts heeft hele goede resultaten met natuurlijke decompressie. En zijn ervaringen zijn voor Rugpijnweg aanleiding geweest om de Nederlandse Decompressie Methode te ontwikkelen.

Door stelselmatig de druk van de wervelkolom af te halen, werkt je actief aan decompressie, en dit blijkt goede resultaten op te leveren.

Spinale decompressie kan op een aantal manieren, 1 daarvan is door middel van tractie, waarbij je in een bed vastligt met gewichten aan je voeten. Tegenwoordig zijn er ook meer geavanceerde machines waarmee mensen in tractie kunnen.

Daarnaast is er natuurlijk ook de mogelijkheid van een zogenaamde decompressie (inversie-) tafel, waarmee je gewoon thuis decompressie toe kunt passen.

Wat mij persoonlijk verbaast is dat er zo weinig aandacht is voor natuurlijke houdings- en decompressietechnieken die – mits goed toegepast – een veel hoger effect hebben dan korte momenten van tractie in een kliniek of op je eigen decompressie tafel.

Speciaal daarom heb ik voor Rugpijnweg de Nederlandse Decompressie Methode ontwikkeld, die bestaat uit een aantal semi-medische oefeningen die gebaseerd zijn op natuurlijke decompressie technieken die door veel natuurvolken nog altijd worden gebruikt.

BIj de natuurlijke decompressie technieken, in combinatie met focus op een gezonde houding de hele dag door, worden de gevolgen van spinale stenose zo veel mogelijk geminimaliseerd.

Doel is natuurlijk om de klachten geheel te laten verdwijnen, een gericht programma van oefeningen voor de rug waarbij de circulatie rondom de ruggegraat wordt gestimuleerd, blijkt samen met een voedingsprogramma voor veel mensen ook verlichting te geven.

Mocht u interesse hebben in de Nederlandse Decompressie Methode, aangevuld met een Doe het zelf Houdingsprogramma en Speciale Oefeningen voor de rug, dan verwijs ik u graag naar het Rugpijnweg programma.

Rugpijn Banner
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen