Rugpijn Soorten

Rugpijn is er in soorten en maten. U kunt heftig last hebben van uw rug zonder dat er een aantoonbaar probleem in uw rug kan worden vastgesteld. Ook kunt u een aantoonbare afwijking in uw rug hebben, zonder dat er enige pijn aan te pas komt.

Er zijn dus verschillende soorten rugpijn en daarbij horende rugaandoeningen. Als u weet van welke soort rugpijn u last heeft, heeft u de eerste stap gezet op weg naar de oplossing van uw klachten...

Op onze site proberen we u daarom zoveel mogelijk inzicht te geven in de belangrijkste bekende soorten rugpijn en rugaandoeningen, zoals lage rugpijn, hernia, ischias. Die soorten komen trouwens in acute en chronische vormen voor.

Maar u zult ook informatie vinden over spondylolisthesis (een verschoven wervel in de rug), maar ook scoliose, kyphose, lordose en nog een paar meer zullen aan de orde komen.

Maar wat levert u dat nou op zult u denken...

...misschien meer dan u denkt, het zal u namelijk helpen om te begrijpen wat er in uw lichaam aan de hand is. En zodra u begrijpt wat er in uw lichaam aan de hand is, kunt u meedenken over wat te doen.

Wat voor zin heeft het om onder het mes te gaan (als uw artsen dat adviseren) als er iets heel anders aan de hand is?

Belangrijk is dus dat u eerst uitzoekt van welke soort rugpijn u nou last heeft, lees daarvoor de volgende artikelen.

Aanbevolen Videos

Rugpijn Artikelen