Wat U Moet Weten Over Lage Rugpijn

Wat U Moet Weten Over Lage Rugpijn

Soms is de pijn zo hevig, dat je dagelijkse activiteiten er onder lijden, of zelfs dat je de deur niet meer uitkomt.

Lage rugpijn is een van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid en van ziekteverzuim. Maar bovenal is het gewoon heel vervelend, pijnlijk en lastig als je er last van hebt...

Vervelend is ook dat in veel van de gevallen niemand je kan uitleggen wat er nou precies aan de hand is. Dit overkomt ongeveer 90% van de mensen die aan lage rugpijn lijden.
A-Specifieke Rugklachten

De medische wereld noemt rugklachten waar geen specifieke oorzaak voor aan te wijzen is a-specifieke of niet-specifieke rugklachten.

En als de oorzaak niet bekend is, kan er ook niet gericht hulp worden geboden, anders dan rust voorschrijven en wat spierverslappende middelen of ontstekingremmende medicijnen en pijnstillers.

Gelukkig kunt u hier lezen dat er wel degelijk aantoonbare oorzaken zijn voor uw rug klachten, alleen zijn ze niet altijd op een mri-scan waarneembaar.

U zult op de rugpijnweg.nl site leren hoe u bij uzelf kunt onderzoeken wat dan toch de oorzaak van uw problemen kan zijn.En natuurlijk wat u er zelf aan kunt doen.

Laten we eens kijken naar rugpijn en naar lage rugpijn in het bijzonder. Waar komt dat nou vandaan, wat voor soorten lage rugpijn zijn er en wat zijn de symptomen? Daarna zullen we kijken naar verschillende behandelmethoden.

Maar eerst gaan we wat meer in op het fenomeen lage rugpijn…

Aanbevolen Videos

Rugpijn Artikelen