Wat U Moet Weten Over Lage Rugpijn

"dank je wel voor de heldere uitleg en hulp om weer pijnvrij te worden"

Zelf Help Bij Lumbago

Lage rugpijn, spit of lumbago

Het zijn allemaal benamingen voor iets waar heel veel mensen last van hebben: pijn in de onderste delen van de rug.

Soms is de pijn zo hevig, dat je dagelijkse activiteiten er onder lijden, of zelfs dat je de deur niet meer uitkomt.

Lage rugpijn belangrijke oorzaak arbeidsongeschiktheid

Lage rugpijn is een van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid en van ziekteverzuim. Maar bovenal is het gewoon heel vervelend, pijnlijk en lastig als je er last van hebt…

Vervelend is ook dat in veel van de gevallen niemand je kan uitleggen wat er nou precies aan de hand is. Dit overkomt ongeveer 90% van de mensen die aan lage rugpijn lijden.

A-Specifieke Rugklachten

De medische wereld noemt rugklachten waar geen specifieke oorzaak voor aan te wijzen is a-specifieke of niet-specifieke rugklachten.

En als de oorzaak niet bekend is, kan er ook niet gericht hulp worden geboden, anders dan rust voorschrijven en wat spierverslappende middelen of ontstekingremmende medicijnen en pijnstillers.

Gelukkig kunt u hier lezen dat er wel degelijk aantoonbare oorzaken zijn voor uw rug klachten, alleen zijn ze niet altijd op een mri-scan waarneembaar.

U zult op de rugpijnweg.nl site leren hoe u bij uzelf kunt onderzoeken wat dan toch de oorzaak van uw problemen kan zijn. En natuurlijk wat u er zelf aan kunt doen.

Laten we eens kijken naar rugpijn en naar lage rugpijn in het bijzonder. Waar komt dat nou vandaan, wat voor soorten lage rugpijn zijn er en wat zijn de symptomen? Daarna zullen we kijken naar verschillende behandelmethoden.

Maar eerst gaan we wat meer in op het fenomeen lage rugpijn…

Rugpijn Banner
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen

RugpijnWEG  Klanten Zeggen

Computeren En Lopen Zonder Rugpijn

De dokter en de fysiotherapeut konden Huda niet helpen. Dus dacht ze: ik los het zelf wel op.
'Binnen 14 Dagen Voelde Ik Geen Pijn Meer In Mijn L4 en L5'

Huda Veli

Rugpijnweg Review BG
'Ik voel me geweldig'

Ik kocht jouw Back Pain Goodbye (Rugpijnweg) info op 10-10-07, ik was toen 43. Ik dronk 4 glazen water per dag en deed jouw oefeningen gelijk s morgens en s avonds. Ik merkte binnen 7 dagen al verbetering en binnen 14 dagen voelde ik geen pijn meer in mijn L4 en L5. Ik ben gestopt met de oefeningen, maar drink nog steeds de 4 glazen water per dag. Ik ben nu 60 dagen verder en heb geen pijn meer.Op 25 oktober 07 ben ik bij een Rheumatoloog geweest en hij bevestigde dat. Uit onderzoek bleek dat de onderrug goed en zonder pijn beweegt. Geen teken van beschadiging. Geen plaatselijke gevoeligheid bij het betasten van de gewrichten en ook niet bij het si-gewricht. Heupen zijn normaal. Er is wel een zekere vroeg-degeneratieve spondilosis. Maar het is niet ernstig en de symptomen zijn niet van betekenis.Hij zei wel dat ik zwaar tillen moet vermijden en licht werk moet doen. Ik zou moeten gaan zwemmen en op de hometrainer. Ik voel me geweldig. Ik kan weer achter mijn computer zitten zonder pijn in mijn ruggewervels en een paar kilometer lopen zonder pijn in mijn onderrug.Heel erg bedankt voor deze info, want ik had al 8 jaar last en ben voor 25-10-07 al diverse keren naar mijn dokter en fysiotherapeut geweest, maar ze konden me niet helpen. Dus heb ik tegen mezelf gezegd: ik ga het zelf wel oplossen via internet en daar informatie opzoeken.Ik ben blij dat jij deze informatie op internet hebt gezet, anders was ik op mezelf aangewezen geweest en dan was ik niet zo gemotiveerd geweest. Heel vriendelijk bedankt.

Huda Veli

Klik Hier Voor Meer Info Over Het Rugpijnweg Programma!

Rugpijn WEG ERMEE!

Artikelen Over Rugpijn