Rugpijn & Sport

onze lezers hadden baat bij deze sporten voor hun rug

Hardlopen Techniek

Welke sporten zijn goed voor de rug?

Fietsen, zwemmen, roeien, hardlopen, gewichtheffen, zijn die sporten nou wel of niet goed?

Rugpijnweg.nl zette voor u een aantal sporten op een rij en we keken in eerste instantie naar de spiergroepen die bij die sporten gebruikt en getraind worden…

…en we keken ook naar de spieren die essentieel zijn voor een gezonde rug en of en hoe die bij verschillende sporten worden gebruikt.

Hardlopen wel of niet goed voor de rug?

Hoe goed is hardlopen voor je rug, of is dat helemaal niet goed, laat ik meteen maar een antwoord op die vraag geven.

Hardlopen is een sport waarbij je continu beweegt en vanuit allerlei oogpunten is dat goed. Alleen moet je rug wel ontspannen zijn voordat we hardlopen aanraden.

Hardloop techniek is bepalend bij rugklachten & hardlopen

En we hebben daarbij wel een voorkeur voor een bepaalde hardloop techniek, die staat bekend als pose running, maar je komt het ook wel tegen als chi running.

Hierbij laat je je lichaam als het ware voorover vallen en landt je steeds op je voorvoet. Als je wilt weten wat ik bedoel moet je eens naar de snelste marathon lopers kijken en dan letten op het geluid wat ze maken en hoeveel op- en neerwaartse beweging hun hoofd maakt…

…als je bij een marathon een paar kilometer van de start gaat staan, kun je dit goed waarnemen. De raslopers hoor je bijna niet, ze gaan loei hard en je ziet hun hoofd bijna niet op- en neer gaan.

Al gauw daarna hoor je mensen veel meer herrie maken bij het neerzetten en hun hoofden gaan ook veel meer op en neer.

En die klappen bij het landen, kosten energie, en dat op- en neer gaan, kost ook energie. En als je al last hebt van je rug dan leiden die klappen vaak tot meer pijn.

Dus voordat je gaat hardlopen, zorg dan dat je rug eerst weer in orde is!

En daarna wensen we je hoge snelheid met een nauwelijks hoorbare loop waarbij al je energie zo veel mogelijk wordt omgezet in voorwaartse beweging!

Rugpijn Banner
Robert Feddes

Voormalig Rugpatient Robert Feddes ontwikkelde het RugpijnWEG! Programma na een periode van 20 jaar steeds erger wordende rugklachten. Robert heeft GEEN last meer van zijn rug en inmiddels hebben 10.000-en zijn programma's al gedownload!

Aanbevolen VIDEOS

Hoe U Snel En Blijvend Rugpijn Overwint
Hoe U Zorgt Dat Het Nooit Meer In Uw Rug Schiet
Hoe U Zelf Uw Si Gewricht En Scheefstand Corrigeert
Hoe U Ischias En Uitstralingspijnen Helemaal Laat Verdwijnen
Hoe Hernia En Tussenwervelschijven Natuurlijk Genezen

RugpijnWEG  Klanten Zeggen

Rug Geknakt: Pijn Niet Te Harden

Van ischias naar een hernia, op een gegeven moment was de pijn niet meer te harden.
'In Het Begin Denk Je: Het Gaat Wel Weer Over'

Ruud

Rugpijnweg Review BG
'Manueel therapeut is ook blij met het resultaat'

Hallo allemaal,Hierbij wil ik even mijn verhaal kwijt. Begin dit jaar (2009) heb ik mij vertild, en een paar weken later ben ik met mijn rechterbeen weggegleden op een bevroren plasje water. Hierbij was een luide knak in mijn rug te horen en een behoorlijke steek in mijn gehele onderrug met pijn in mijn rechterbil, bovenbeen, knieholte, kuit, enkel en voet.In het begin denk je: ‘het gaat wel weer over’. Na een periode van paracetamol, ibuprofen, etc. etc. toch maar naar de huisarts. Deze zei dat het ischias kon zijn, dus naar de manueel/fysiotherapeut. Ik heb een hele goede en met de nodige oefeningen en kraken van het hele lijf ging het langzaam de goede kant op.Toen een behoorlijke terugval. Ik kon niet meer zitten, de pijn was niet te harden. Weer naar de huisarts. Ik wilde een foto en een MRI en heb deze ook gekregen. Ja hoor, een hernia L5/S1, weer naar de fysio en aan de diclofinac. Dit helpt best wel, maar ik kreeg een allergische reactie op de diclofinac (jeukbulten en uitslag), dus alleen paracetamol (500 mf, 4 x 2 per dag).Ik was best een beetje wantrouwig een boek via internet te kopen met zulke fantastische verhalen over genezen van een hernia enzo. Meestal is iets wat te goed is om waar te zijn dat ook.Ik ben nu drie weken tweemaal per dag met de oefeningen bezig (ca. 1,25 uur per keer). Ik heb nu bijna geen pijn meer en als de pijnlijke kramp zich aandient, doe ik meteen de eerste oefening en je voelt de pijn wegtrekken.Ik loop ook nog bij de manueel therapeut (1x per maand), die is ook blij met het resultaat (ik ook). Ik blijf de oefeningen doen. Met vriendelijke groet,

Ruud

Klik Hier Voor Meer Info Over Het Rugpijnweg Programma!

Rugpijn WEG ERMEE!

Artikelen Over Rugpijn