De Oefeningen Gaan Steeds Makkelijker

Jeroen T.

jeroen-t

Inflexibel geworden door jaren kantoorwerk...

Beste meneer Feddes,

Afgelopen juli heb ik uw boek aangeschaft nadat ik al ruim een jaar een zeurende rugpijn had in de onderrug. Op een gegeven moment vond ik het wel mooi geweest.

Op mijn leeftijd (30) vond ik mezelf te jong voor chronische rugklachten.

Ik heb sinds juli trouw de rugoefeningen gedaan. In het begin bijna elke dag. De eerste weken kon ik niet vanuit een staande positie voorover gebogen de grond aanraken. Toen pas besefte ik hoe inflexibel ik was geworden door jaren kantoorwerk.

Na een aantal weken kan ik de grond aanraken en ik vond de oefeningen steeds makkelijker worden; vooral de flexibiliteitsoefeningen. Bij de krachtoefeningen ging ik wat langzamer vooruit maar ik probeer om de zoveel weken meer herhalingen te doen. Bij een te snelle opbouw merk ik dat ik ze niet elke dag kan doen. Dat leek me niet verstandig.

De rugpijn is verdwenen en ik voel me beter. Ik doe de rugoefeningen nu om de dag. Ik heb geen hekel aan de oefeningen hoewel ze me wel een half uurtje kosten. Na een dag is het zelfs wel lekker om een half uurtje te ontspannen. Op dagen dat ik niet de hele set doe, doe ik altijd wel 5 tot 10 keer oefening 1. Die is vaak voldoende om weer los te komen.

Ik vind oefening 12 heel lastig en ook wat pijnlijk omdat je op je heupen ligt. Deze doe ik dan ook nooit meer… Wel heb ik oefeningen her en der wat uitgebreid met wat dumbell oefeningen (niet speciaal gericht op de rug). Zo zijn de oefeningen wat meer een workout geworden.

In het kort: bedankt voor het boek en de oefeningen. Ze hebben me echt geholpen!

Met vriendelijke groet,

Jeroen T.