'Het Schoot Telkens Opnieuw In Mijn Rug'

Miep W.

miep-w

Met Kerst ging het echt mis...

Goedenavond Robert,

Het is nu al bijna 2 maanden geleden dat ik uw informatie over rugpijn heb gedownload. Sinds medio 2007 had ik regelmatig last van mijn rug. Het schoot er telkens weer opnieuw in, zoals u het zo mooi omschrijft, soms zelfs elke paar weken.

Met Kerst ging het echt mis. 1e Kerstdag hadden we de gehele familie op visite en zorgde ik, zoals andere jaren, voor het kerstdiner. Echter veel plezier beleefde ik er ditmaal niet aan. Ik kon amper lopen of bewegen, laat staan gaan zitten en dan weer opstaan. Gelukkig ben ik de dag afwisselend lopend en zittend op een harde kruk doorgekomen en ging onze familie met welgevulde buikjes en een tevreden gevoel weer huiswaarts.

Ik was het echt zat toen. Huisarts bezoeken was niet meteen een optie, want die was met vakantie. Dus besloot ik het web op te gaan om te kijken waarop mijn klachten wezen. Vreselijke pijn in mijn onderrug, uitstralend naar mijn rechterbil, -liesstreek en -been. Na enig gesurf, kwam ik op uw site terecht en het kwam me allemaal heel bekend voor. Na alles goed te hebben doorgelezen, begon ik meer over mijn rug te begrijpen. Ik doe zittend werk en heb nooit beseft dat dit zo'n enorme problemen met mijn rug tot gevolg kon hebben.

Ik besloot de oefeningen te proberen en heb uw digitale boek besteld en dacht, als de oefeningen helpen, dan merk ik dat snel genoeg. Helpt het niet en verminderen de klachten niet, dan is er iets anders aan de hand en wordt het tijd de huisarts te bezoeken.

Inmiddels heb ik 6 weken lang de oefeningen dagelijks toegepast en daarna ben ik deze zo'n 4x per week blijven doen. Binnen een week na aanvang bemerkte ik al een aanzienlijke verbetering. Op dit moment is de rugpijn weg en ik voel duidelijk dat alles een stuk soepeler is nu. Ook heb ik niet meer het gevoel dat mijn rug op scherp staat. Af en toe lijkt het weer een beetje stijf te worden en trekt er een zeurend gevoel mijn bil en been in. Maar het trekt ook heel snel weer weg als ik de oefeningen blijf doen. Bovendien blijken ze daarnaast ook nog helend te werken voor mijn nek- en schouderklachten.

Aangezien ik 4 dagen per week veel computerwerkzaamheden verricht, had ik ook erg veel last van mijn nek en schouder, met als gevolg ook vaak hoofdpijn. Als ik de oefeningen regelmatig doe, heb ik ook daar zo goed als geen last meer van.

Allemaal erg prettig, ik voel me een stuk fitter en ben blij dat ik niet meer van die vervelende pijnen in mijn lijf heb. Ik kan het boek echt aanbevelen voor mensen met dezelfde klachten. Als de klachten niet overgaan, is het zeker van belang nader onderzoek te laten verrichten, maar ik ben ervan overtuigd dat de oefeningen voor iedereen erg goed zijn, zelfs voor mensen die (nog) geen rugklachten hebben.

Met vriendelijke groet,

Miep W.