'Ik Dacht Eerst: Die Rugpijn Gaat Zo Wel Weer Over'

Minny Sibma
Harlingen

minny-sibma

'Meteen Na Het Oefenen Voelde Ik Al Verlichting'

Even een kort mailtje van mij.

Nadat ik op een vrijdag wakker werd met veel rugpijn, zo van de ene dag op de andere, dacht ik eerst het gaat zo wel over.

Het was behoorlijk heftig, lopen ging moeizaam, na een dag kreeg ik steeds meer pijnscheuten die door alles heengingen en had een doof gevoel in mijn rug.

Alleen het zitten was pijnvrij. Op zondagavond was er weinig verbeterd en de volgende dag zou ik weer naar mijn werk moeten, waar ik erg tegenop zag omdat ik een lopend en staand beroep heb.

Na wat op internet te hebben gesurfd kwam ik bij uw boek terecht. Na aarzelen heb ik dit boek aangeschaft en ben meteen met de oefeningen begonnen. (nee, ik heb eerst niet het hele boek gelezen ;-) ).

En geloof het of niet, meteen na het oefenen voelde ik al verlichting.

De volgende dag aan het werk gegaan en het ging vergeleken bij het weekend, al een stuk beter.

Iedere dag heb ik braaf de rugoefeningen gedaan en het ging heel snel beter.

Dinsdags al geen pijnscheuten gehad, en voor anderen was het al niet meer zichtbaar dat ik rugpijn had.

De vrijdags had ik alleen bij bijv. het stofzuigen nog wat last, maar vergeleken bij de pijn in het weekend was dat ‘peanuts’.

Ik vind het echt ongelofelijk dat ik zo snel vooruitgang heb geboekt, eigenlijk meteen na het oefenen ging het al beter. Wel heb ik gemerkt in die eerste week dat je maar beter elke dag je oefeningen kan doen, want toen ik dat een keer niet deed, kreeg ik meteen het dove gevoel weer terug.

Inmiddels ben ik vijf weken verder en doe ongeveer om de dag mijn oefeningen. Rugpijn heb ik niet meer, heel soms nog een doof gevoel, en dat herinnert mij eraan dat ik mijn oefeningen moet blijven doen.

Dus, dank je wel!

Minny Sibma
Harlingen