'Ik Voel Letterlijk Dat Er Ruimte Komt Tussen De Wervels'

Gonnie Swinkels

gonnie-swinkels

'Mijn fysio was gelijk enthousiast en heeft je e-book ook aangeschaft'

Hallo Robert,

Zoals beloofd stuur ik je hierbij mijn eerste ervaringen n.a.v. je e-book "Rugpijn&hernia weg ermee"! Boek helemaal doorgelezen. Helder en duidelijk, prettig om de achtergrond-informatie te weten.

Mijn medische status: 26 juli: door mijn rug heengegaan, met krachtsverlies in linkervoet en flinke verdoving achterkant linkerbeen en voet. Huisarts vermoedt een lichte hernia ondanks dat ik vrij mobiel ben en linkerbeen goed kan optillen. Fysiotherapie wordt ingezet, wekelijks controle bij huisarts. Beeld blijft diffuus. 16 september: MRI scan. 25 september: uitslag: forse hernia HNP L5 - S1
Advies Neuroloog; Niet opereren, HNP is al op zijn retour, behandeling Fysio  continueren. Medici schrikken enigzins van deze diagnose. Had men niet verwacht. Ik wordt door Fysio- meer op de bank gelegd in afwisseling met bewegen.

Sinds een maand volg ik je oefeningen-programma in overleg met de Fysio. Fysio was gelijk enthousiast en heeft je e-book ook aangeschaft. Op twee dagen na heb ik elke dag de oefeningen gedaan. In het begin met veel extra onbekende pijn, waardoor ik weer even helemaal niets kon. Las veel later pas dat dit erbij hoort en vanzelf weer weggaat. Het ging inderdaad vanzelf over.

Ik voel letterlijk dat er inderdaad ruimte komt tussen de wervels waardoor de hernia in beweging komt. Betekende in mijn situatie: dat de flinke bevriezing in mijn buitenkant voet, hak en kuit wat ging ontdooien. Ik begon mijn kleine teentje weer te voelen. Al met al zeker succesvol. Het zijn de kleine stapjes vooruit waar ik me aan op kan trekken. Het is ongelooflijk wat je zelf kunt doen om te (willen) herstellen. Je e-book gaf mij kracht en zelfvertrouwen om deze klus te gaan klaren. Met succes!

Duidelijk is wel dat het een langdurig herstel is. Ik zit nog steeds thuis en kan niet lang genoeg zitten en staan. Autorijden is niet aan de orde omdat mijn voet het nog niet goed doet. Verder loop ik nog op een tic, waardoor ik niet ver kan lopen. Kracht wordt wel beter. Mijn Fysio-therapeut staat ervan te kijken hoe snel ik vooruit ga wat betreft de uitvoering van de rugoefeningen en het bereikte resultaat. Verder heb ik veel baat bij fietsen!

Dit zijn mijn eerste bevindingen. Ik ben blij je ontmoet te hebben met al je deskundigheid over het belangrijkste orgaan van je lichaam, de rug! Je bent voor mij erg inspirerend. Niet alleen gericht op herstel maar ook op onderhoud ter voorkoming van... Een hele klus.

Met vriendelijke groeten,

Gonnie Swinkels