Mijnheer, U Heeft Een Hernia...

Groet Guido

guido-hernia

'Ik dacht als iedereen: dat gaat vanzelf weer over.'

Nou ik heb de hernia overleefd zo lijkt het. Ik liep al een maand of 2 met enorm veel pijn in m'n linkerbeen, en dacht als iedereen altijd denkt, nou dat gaat vanzelf weer over, dus dat werd alleen maar erger. Zo erg dat ik de opening van een door mij ontworpen restaurant al na een half uur strompelend van de pijn verliet. Balen.

Dag erop toch naar de dokter, en ja hoor, mijnheer u heeft een hernia. Nog heftiger pijnstillers, ik verwijs u door naar de neuroloog. Week later naar de neuroloog, de hele week meer gelegen dan gewerkt en al een maand niets verdiend. Neuroloog: nou mijnheer, dat ziet er uit als een hernia, en ik zou uw vakantie maar vergeten, eerst rontgenfoto's en mri scan en dan zie ik u over 1,5 week terug en dan bespreken we hoe en wanneer we de hernia gaan opereren.

Nou ik balen, want snijden in mijn ruggenmerg zie ik echt niet zitten, en alle verhalen van iedereen met nog steeds pijn na operaties, zag ik niet als oplossing.

Dus ben ik gaan zoeken op internet naar de oorzaak van een hernia en een andere mogelijkheid om van de pijn af te komen, en vond ik uw website waarvan ik dacht nou iedere keer 50 euro voor de chiropractor hielp ook niet dus dat e-boek van 25 euro kan er ook nog wel bij.

In uw boek staat duidelijk omschreven van hoe en waarom een hernia ontstaat en hoe je de oorzaak kan beperken en met oefeningen je rug sterker kan maken. Ik dacht baat het niet etc. Wel heel goed alle omschreven oefeningen uit het boek geprobeerd uit te voeren, iedere dag weer.

Na mijn bezoek aan de neuroloog en het vooruitzicht dat mijn vakantie niet door zou gaan, besloot ik nog rigoreuzere actie te ondernemen. Acuut 1,5 week plat en rug laten rusten; wel trainde ik iedere dag ongeveer 1,5 uur de oefeningen, die zonder al te veel pijn lukten.

Om mijn rug sterker te maken en van de pijn en vooral de pijnstillers af te komen, inmiddels 6 x morfine per dag en sinds vrijdag lijkt het succesvol, zo succesvol dat zelfs de neuroloog waar ik gisteren een gesprek mee had, mij in plaats van naar de neurochirurg te sturen (waar hij aan de hand van de mri scan en rontgenfoto's, de brief al voor klaar gemaakt had) zodat een operatie gepland kon worden, mij doorverwees naar de fysio en meldde dat ik over 3 maanden pas terug hoefde te komen voor controle.

Dus in principe ben ik er vanaf, de hernia zit er wel maar ik heb geen pijn meer, ongelooflijk. Bedankt voor alle moeite die u gedaan heeft om deze handleiding samen te stellen, Iedere dag als ik oefen, ben ik trots op mijzelf en u dat het gelukt is de oorzaak te behandelen en niet de symptomen.

Nogmaals bedankt

Groet Guido