Ik Ben Vanaf Het Scherm Al Begonnen Met De Oefeningen!

Vera

vera-dagelijks-ritueel

'Uw Oefeningen Worden Een Dagelijks Ritueel'

Dag Robert Feddes,

Vrijdagochtend schoot mijn rug op slot. Niet heel ernstig, wel pijnlijk en vervelend, omdat lopen slecht gaat met een verkrampte rug. Mijn fysiotherapeut (die mij voor iets anders behandelt) vertelde zaterdag dat ik moest bewegen bijv. wandelen.

Maandagmiddag zat ik misselijk van de pijn achter de computer surfend naar informatie over spit / lumbago. Uw hele site gelezen - boek gekocht en vanaf het scherm al begonnen met een aantal rugspier oefeningen.

Ruim 1 uur nadat ik het boek op het scherm zag kon ik weer rechtop staan en zonder verkramping lopen!

Oké, de zijkanten van de onderrug zijn nog erg gevoelig. Dus herhaal ik heel regelmatig de strek- en buigoefening gevolgd door de achteroverbuiging. Deze twee alleen al zijn voldoende om de dag door te komen met een flexibele rug. Wat een luxe!

Uw boek heeft me wel doordrongen van het feit dat je je spieren moet onderhouden; dat klopt 100%. De mijne zijn na 6 maanden ziektewet behoorlijk achteruitgegaan. Vrijdag was ik bang dat mijn rug mij zou verhinderen om eindelijk, begin september, weer aan het werk te gaan. Dus worden uw oefeningen voorlopig een dagelijks ritueel, en wil ik daarna het onderhoud serieus nemen.

Vanmorgen mijn fysiotherapeut verteld waarom mijn rug veel beter aanvoelt en hem de strek- buig en achteroverbuiging voorgedaan. Hij verschoot van schrik want dat zijn nu juist oefeningen die je niet moet doen, zei hij. Maar ik zei hem dat ik juist behoefte had aan praktisch bewegingsadvies. Wandelen is géén optie.

U biedt in uw boek zowel informatie als een praktische aanpak en het werkt! Het is inmiddels uitgeprint en zorgvuldig doorgelezen; dank voor uw heldere uitleg en nog meer dank voor de eenvoudige, maar zeer waardevolle oefeningen. Nog even en ik huppel binnenkort weer naar mijn werk.

Hartelijk dank,
met vriendelijke groet,

Vera