'In Het Begin Denk Je: Het Gaat Wel Weer Over'

Ruud

ruud-therapeut-blij

'Manueel therapeut is ook blij met het resultaat'

Hallo allemaal,

Hierbij wil ik even mijn verhaal kwijt. Begin dit jaar (2009) heb ik mij vertild, en een paar weken later ben ik met mijn rechterbeen weggegleden op een bevroren plasje water. Hierbij was een luide knak in mijn rug te horen en een behoorlijke steek in mijn gehele onderrug met pijn in mijn rechterbil, bovenbeen, knieholte, kuit, enkel en voet.

In het begin denk je: 'het gaat wel weer over'. Na een periode van paracetamol, ibuprofen, etc. etc. toch maar naar de huisarts. Deze zei dat het ischias kon zijn, dus naar de manueel/fysiotherapeut. Ik heb een hele goede en met de nodige oefeningen en kraken van het hele lijf ging het langzaam de goede kant op.

Toen een behoorlijke terugval. Ik kon niet meer zitten, de pijn was niet te harden. Weer naar de huisarts. Ik wilde een foto en een MRI en heb deze ook gekregen. Ja hoor, een hernia L5/S1, weer naar de fysio en aan de diclofinac. Dit helpt best wel, maar ik kreeg een allergische reactie op de diclofinac (jeukbulten en uitslag), dus alleen paracetamol (500 mf, 4 x 2 per dag).

Ik was best een beetje wantrouwig een boek via internet te kopen met zulke fantastische verhalen over genezen van een hernia enzo. Meestal is iets wat te goed is om waar te zijn dat ook.

Ik ben nu drie weken tweemaal per dag met de oefeningen bezig (ca. 1,25 uur per keer). Ik heb nu bijna geen pijn meer en als de pijnlijke kramp zich aandient, doe ik meteen de eerste oefening en je voelt de pijn wegtrekken.

Ik loop ook nog bij de manueel therapeut (1x per maand), die is ook blij met het resultaat (ik ook). Ik blijf de oefeningen doen.

Met vriendelijke groet,

Ruud