'Nu Al Een Maand Zonder Pijnstillers Voor Mijn Rug!'

G. de Kruijk

g-de-kruijk

'Na ruim 3 maanden weer mobiel.
U hebt me verder geholpen!'

Volgende week heb ik een afspraak in de Maartenskliniek in Nijmegen, die ik zojuist heb geannuleerd. Na ruim drie maanden dagelijks gerichte oefeningen doen en verder wat ondersteuning van Mensendieck met extra oefeningen ben ik nu al een maand zonder pijnstillers tegen de rugpijn.

Het is met veel volharding een klim uit een dal. Hoe is het mogelijk dat de gehele medische wereld alleen maar een diagnose stelt - een stabiele listhesis - waar weinig aan te doen is. Spiercorset versterken kan je verder helpen is steeds weer het motto.  

Niemand gelooft in revalidatie van tussenwervelschijven. In uw verhaal kwam ik dat voor de eerste keer tegen. Gelukkig dat mijn Mensendieck therapeute daar positief op inspeelde. Daar ik een nogal scheve houding had gekregen in de loop der jaren, heeft ze de oefeningen aangevuld met nog andere oefeningen. Elke dag 20 minuten op de mat.

En nu ruim drie maanden weer mobiel, haast zonder pijn, zonder pijnstillers, weer lopend langs het strand, weer in zee geweest met kleinkinderen en weer vele andere activiteiten, die me altijd veel inspanning kostten - heel langzaam weer zelfvertrouwen en gelukkiger.

Ik ben heel blij u virtueel ontmoet te hebben - u hebt me verder geholpen!! geweldig!

met vriendelijke groet,

G. de Kruijk