"Ik Dacht: Dit Accepteer Ik Niet Langer"

R. de Haan

r-de-haan

'Het onmogelijke blijkt waar te zijn!'

Dank voor uw e-book. Je houdt het normaal gesproken voor onmogelijk, maar het onmogelijke blijkt waar te zijn. Waarbij ik letterlijk een week geleden niet kon liggen, zitten en amper lopen vanwege de ischiaspijn, heb ik nu een steviger en zekerder gevoel terug in mijn rug. Die bewuste vrijdagochtend was voor mij de reden om te zeggen: zo, dit is het dieptepunt en ik wil het niet langer accepteren.

Gelukkig kon ik de rugklachten verminderen door het 'eruit te lopen', maar de nog enigszins dragelijke pijn en het onzekere gevoel in mijn rug bleef. Na ischias te hebben gegoogled kwam ik uit op uw site, wat ik nu met terugwerkende kracht als een zegen heb ervaren.

De tijdsinspanning van de oefeningen in het boek, is fors. Wil ik alle oefeningen goed uitvoeren dan ben ik toch rond de 35/40 minuten bezig. Om een kick-start te maken doe ik de oefeningen twee keer per dag. Wellicht dat de tijdsinvestering wat aan de lange kant is, doordat je met dergelijke rugpijn extra voorzichtig bent.

Ik was erg geholpen met de tip om bewust uit bed te stappen. Eerst op je zij draaien, benen uit bed laten bungelen en dan je benen als een soort hefboom gebruiken om het bovenlijf uit bed te tillen.

Vriendelijke groet

R. de Haan