'Duidelijkere Kijk Gekregen Op Mijn Rugproblemen'

F. Janssen

f-janssen

'Ik heb alle denkbare therapieën ondergaan'

Hierbij een reactie op uw e-boek. Ik ben 76 jaar oud en heb op de leeftijd van 60 en 65 jaar een hernia operatie ondergaan.

Na de eerste operatie kon ik na een half jaar weer redelijk functioneren, en ook fietsen, hardlopen en tennissen. Na de tweede operatie heb ik het hardlopen vervangen door nordick wandelen en ook enige jaren niet getennist. Toen ik daar weer mee begon, kreeg ik weer last van mijn rug en ben naar een chiropractor gegaan.

Door iets zwaars te tillen in een verkeerde houding, ging het afgelopen winter mis. Er is een mri gemaakt waaruit blijkt dat er een uitstulping (hernia) zat ter hoogte van L3 wervel. De orthopeed vond mijn rug te vlak geworden, en er was (volgens hem) een tussenwervelschijf nagenoeg verdwenen, en de overige L. tussenwervels waren versleten, zo zei hij.

Ik werd doorverwezen naar de Pijnkliniek van het ziekenhuis om een pijnstillende behandeling te ondergaan (invasieve pijnbehandeling), maar heb daar na een gesprek met de anesthesioloog van afgezien.

Thuisgekomen ben ik gaan zoeken op internet (ik kon nauwelijks meer lopen van de pijn) en kwam vrijwel direct op uw site terecht. Ik heb het e-boek direct besteld en enkele malen goed doorgelezen. Daarna ben ik -voorzichtig- aan de slag gegaan.

Na drie dagen bespeurde ik al verbetering en werd de pijn al minder. Na een week ben ik gestopt met pijnstillers (Tramadol en paracetamol). De eerste 5 weken heb ik mij strak aan het schema gehouden. Ik voelde mij stukken beter en kon ook weer wandelen en fietsen.

Ik heb wel ontdekt dat een strak schema noodzakelijk blijft. Van de vreselijke zenuw- en spierpijn heb ik nu al weken geen last meer. Ik heb alle oefeningen enkel met behulp van uw e-boek gedaan. Het boek heb ik overigens in een ringband laten hechten, waardoor het nog beter hanteerbaar is.

Uw tekst op bladzijde 11 t/m 14 gaven mij de moed om het te proberen.

Ik heb na mijn operaties alle denkbare therapieën ondergaan van fysio- manuele- chiropractie- osteopathie- acupunctuur, en mensen bezocht die mij van de pijn konden afhelpen. Maar uw boek heeft mij een duidelijkere kijk gegeven op mijn rugproblemen. Uw duidelijke uitleg en adviezen bij de oefeningen geven mij weer hoop voor de toekomst.

Robert F. Feddes, hartelijk dank.

Vriendelijke groet,

F. Janssen