Ik heb weer het WK Hockey gefotografeerd...

Persoonlijke Rugpijnweg Coaching bracht uitkomst!

Willem Vernes
Fotograaf WK Hockey 2014

willem-vernes

...enorme boost.
Het geloof is weer terug!

Ik wil je nogmaals bedanken voor je meedenken en uiteraard voor je uitgebalanceerde programma wat je hebt opgesteld. Helder en duidelijk.

Ik werd steeds minder positief over een goede afloop van mijn rug problematiek. Intussen is dat wel anders.

Ik heb van 31-5 t/m 15 juni het WK Hockey gefotografeerd. Voor mijn gevoel kwam dat toernooi net iets te vroeg. Uiteindelijk heb ik het goed doorstaan. Het waren hele lange dagen. De ingrediënten waarbij het normaal mis kon gaan.

De weken daarvoor heb ik tweemaal in de week duur training gedaan en dagelijks de oefeningen die je voorgeschreven hebt. Waarbij ik oefening 1 (deels uitgevoerd heb) en de laatste oefening heb laten schieten. De rest ging goed en ik voelde dat mijn rug stabieler werd. Met name zitten op een slechte stoel was normaal killing. Nu merk ik dat mijn rug het wel goed aan kan.

Dat ik dat toernooi heb doorstaan gaf mij een enorme boost. Het geloof is weer terug. Nu de soepelheid nog al is ook dat behoorlijk verbeterd. Ik had laatst weer een momentje dat ik voelde dat het in mijn rug schoot tijdens het zitten (onderuit gezakt). Meteen weer voorzichtig natuurlijk. Maar de dag erop gewoon mijn oefeningen gedaan ipv vermijden wat ik normaal snel zou doen. Die oefeningen gingen goed en ook dat gaf weer een boost. Ik hoef niet meteen inactief te worden op het moment dat ik last heb. Even wat rustiger aan en wel blijven bewegen. De denkfout die ik heb gemaakt in de periode waarin mijn rugklachten zich aan het opbouwen waren, zat hem daarin dat ik sporten en andere activiteiten ging vermijden om te voorkomen dat het fout ging met de rug en ik vervolgens niet kon fotograferen. Juist door die foute denkwijze ontstonden de problemen. Die eye-opener heeft mij zeker weer op het goede spoor gezet, naast je uitgebalanceerde trainingsprogramma natuurlijk. Afgelopen keer weer eens 1,5 uur staan tafeltennissen met mijn neefje en ook dat ging goed. Spierpijn de dag erop. Dat wel. Bij het balletje rapen netjes door de knieën. De automatismen zijn nog niet helemaal terug. Laten we zeggen dat ik bewust bekwaam ben op dit moment.

Uiteraard blijf ik doorgaan met sporten en met het doen van je oefeningen. Bij het voorover buigen (oefening 1) zit ik nu op 10 cm van de grond. Dat was in het begin 60 cm. De onderrug zet ik soms nog wel op slot. Die soepelheid moet nog wel verbeteren. Een uitdaging voor de komende periode.

Willem Vernes
Fotograaf WK Hockey 2014