'We Zijn Nu Voorzichtig Onze Rug Aan Het Oefenen'

J. Baks

auto-ongeluk-baks

"Het Doffe Gevoel Is Weg"

Beste Robbert

Mijn vrouw lag 5 dagen op bed, ischias klachten, brandende en helse pijn zoals zij beschrijft, in bil- en heupstreek. Pijn is vlammend, scherp en zeer heftig, nu diverse medicatie. Dat is de lastige context. Vrijdag naar de neuroloog geweest. Het is een klassieke hernia zoals men stelt. De neuroloog schatte in dat de acute pijn in week 3 zou verminderen mede omdat de situatie ook zo acuut is ontstaan.

Het is inderdaad zo dat sinds vorige week dinsdag/woensdag de heftigheid van de pijn is gezakt. Wel gebruik van veel medicatie; is zij nu aan het afbouwen. Tevens functieverlies van de voetheffers links en dus moeizaam lopen.

Zelf heb ik van de week het boek besteld en doe nu oefeningen voor mijn rug. Tot nu toe positief. Zij is nu ook voorzichtig aan het oefenen. Ook inmiddels fysio om weer wat op te starten.

Nog wat anders: De oorsprong van de ellende bij ons is voorgekomen uit een groot auto-ongeluk. Spookrijder in tunnelbak 20 jaar geleden! Daarvoor gezond en geen rug-, nekklachten.

Ik ben inmiddels sinds 20 juli de oefeningen uit jouw boek aan het doen. Mede omdat ik rugklachten heb waar goed mee is te leven, behalve vlak na t ongeval was het een ramp; harde kraag, corset via neurochirurg, continue scheefstand op bekken etc......

De oefeningen, met name het oplijnen van de rug zoals het wordt genoemd in het boek, werkt prima. Ik had 20 jaar zeer doffe bovenbenen, altijd prikkelingen en tintelingen. Het is nog niet geheel weg echter wel meer gevoel, ik voelde daar helemaal niets, geen nagelscherpte, knijpen ed....Nu voel ik een nagel over mijn huid!!

Ik zal je niet te lang " vervelen" Robert, maar ik ben ook blij met boek over de decompressie.

We gaan voor de vooruitgang!!!

Groet

J. Baks