Van: gevloerd door hernia

naar: ik werk weer de hele week

Hillemarie den Hertog
Hardinxveld Giessendam

hillemarie

Stuitje schiet niet meer scheef!

Goede avond Robert Feddes,

Bijna een jaar geleden heb ik uw boek besteld, hier heb ik heel veel aan gehad. Hiervoor wil ik u na de Heere heel hartelijk bedanken!

Ik (vrouw 29 jaar, moeder van 3 jongens) al 10 jaar last van mijn rug (met ups en downs), was gevloerd door een hernia (onderste 2 wervels, zenuwbeklemming en scheefstaand stuitje).

Ik lag in de huiskamer op bed, kon niet meer lopen zitten of staan. Fysio kon er niets meer aan doen, ik moest maar geopereerd worden zei hij.

Van de neuroloog kreeg ik morfine en moest maar proberen weer in beweging te komen. Ik ben op internet gaan zoeken en kwam Rugpijnweg.nl tegen.

Heb erg geaarzeld, maar ben blij dat ik uw boeken heb gekocht (voor zo weinig geld en ik ben ook nooit meer bij een fysio geweest!)

Alleen het lezen van uw boek al, ik heb nooit geweten dat een rug zo in elkaar zit en werkt!

Ben op uw aanraden met decompressie oefeningen begonnen, al snel kon ik met de gewone oefeningen aan de gang.

Elke dag ging het vooruit! Wel met morfine, maar dat kon ik snel gaan afbouwen toen ik alle oefeningen onder controle had.

Ik moet wel zeggen dat je een goed doorzettingsvermogen hiervoor moet hebben, maar als je niets meer kan, dan wil je wel.

Zodra ik het een paar uurtjes niet meer zag zitten, dan voelde ik me gewoon lichamelijk achteruit gaan, dit voelende ging ik met alle kracht er weer voor! En met succes.

Nu na bijna een jaar, ben ik dubbel zo sterk, slik geen ene pijnstiller meer, drink veel meer dan ik ooit gedaan heb, dronk veel te veel koffie en te weinig water, mijn slaap en zit houding heb ik veranderd, en ik werk weer de hele week!

En kan ook weer leuke dingen doen met ons gezinnetje.

Nu doe ik nog maar zelden de oefeningen, 1x in de maand denk ik nog, als ik het te druk heb/stress.

De laatste jaren voordat ik door mijn rug ging, gebeurde het steeds dat mijn stuitje scheef schoot. Die een privé kraker geregeld voor me recht gezet heeft.
Ik heb veel gezocht over een scheefstaand of van zijn plek geschoten staartbeentje, maar daar werd ik niet wijzer van.

Nu ben ik er achter gekomen dat ik de oefening (rug wervels optillen en afrollen) met aangespannen bilspieren! moet doen en toen is ook dit probleem verdwenen!

Nu vragen me heel veel mensen of ze mijn oefeningen mogen, maar ik raad ze het aan om ook het boek te kopen.

Want ik ben er achter dat je met uw boek te lezen al op de helft bent om genezen te worden!

Als je niet weet wat je verkeerd doet (en alles staat er echt in, voor de een dit voor de ander dat!) dan kan je de oefeningen wel doen maar dan moet je ze levenslang blijven doen! Want je lost het probleem niet op.

Boek rugpijnweg.nl is echt een aanrader!

Nogmaals dank

Hillemarie den Hertog
Hardinxveld Giessendam