'De oefeningen maken echt verschil'

J. Platt

j-platt

'Mijn dokter bracht me bijna naar het ziekenhuis'

Beste Robert,

Ik heb al drie maanden last van ischias. Vijf weken geleden, na een lange autorit, werd het erger. Ik kreeg 4 verschillende sterke pijnstillers, maar had nog steeds zoveel pijn, dat mijn dokter me bijna naar het ziekenhuis bracht als een noodgeval. Uiteindelijk begonnen de pijnstillers te werken.

Twee weken geleden kreeg ik een MRI scan. Ik heb zelf 16 jaar in het ziekenhuis gewerkt op de IC. Nu werd ik gebeld dat ik een grote wervelverzakking bij L4/L5 heb. Ik belde mijn fysio, waar ik de afgelopen 3 maanden al zo'n 10 keer geweest was, maar zij wilde me niet verder helpen, omdat zij bang was dat het erger zou worden. Ze adviseerde me me te laten opereren aan de hernia. Ik zag daar als een berg tegenop.

Een keer 's ochtends vroeg zat ik wat te surfen op internet en kwam jouw site tegen. Het sprak me aan dat je het erover had dat een operatie niet altijd hoeft. Ik doe je oefeningen nu 10 dagen en merk dat ze echt verschil maken. De eerste en de laatste laat ik achterwege en oefening 18 kan ik niet doen. Ook oefening 6 is moeilijk voor mij. Voor de rest lukt het aardig.

Je hebt me weer het vertrouwen gegeven om m'n rug weer te bewegen, waar ik voorheen bang voor was. Ik ben nu van 3 van de 4 pijnstillers voor mijn rugpijn  af door jouw hulp. Ik kijk al uit naar je volgende boek en ik beveel het boek aan bij andere rugpijnlijders. Jouw boek heeft me de hoop gegeven dat ik een operatie kan vermijden.

Dank je

J. Platt