Disclaimer

In het belang van volledige transparantie bieden we u onderstaande informatie aan.

We zijn natuurlijk blij u te kunnen vertellen dat we regelmatig emails ontvangen met enthousiaste succesverhalen, die we dan ook meestal op onze website plaatsen.

De inhoud van emails die op onze website weergegeven wordt, is niet geredigeerd voor grammatica, punctuatie, spelling of stijl. Soms wordt het ingekort, in welk geval we trachtten de strekking van de email intact te laten.

Omdat onze producten tot nu toe in 93 landen en in verschillende talen zijn verkocht, ontvangen wij emails in andere talen dan Nederlands. Het kan dan ook zijn dat verhalen van gebruikers zijn vertaald vanuit hun oorspronkelijke talen. In geval wij vertalen trachten we zo veel mogelijk de authentieke strekking van de email over te brengen in het Nederlands.

Bij onze producten vragen we mensen om het ons te vertellen als ze succes hebben. Ook sturen we een heel enkele keer emails waarin we gericht om feedback (zowel positief als negatief) en succesverhalen vragen. Soms bieden we mensen toegang tot nieuwe of vernieuwde producten in ruiil voor hun oprechte feedback.

Het doel van het verkrijgen van feedback is om ervoor te zrogen dat onze bezoekers en klanten zo goed mogelijk gediend worden met deze website en de hier verkrijgbare informatie en producten.

We hebben nog nooit onderzoeksvragenlijsten verstuurd om er achter te komen wat het gemiddelde resultaat is wat onze klanten met onze programma's behalen; we weten dus niet wat het gemiddelde resultaat is.

Onze klanten zijn mensen met verschillende fysieke omstandigheden en condities die we niet allemaal kennen en vaak weten we er helemaal niets van.

Rugpijn, Hernia, Ischias en andere rug- en nek aandoeningen kunnen voortkomen uit een scala aan oorzaken en mensen kunnen last hebben van een veelvoud aan andere klachten, die ieder invloed kunnen hebben op hun fysieke conditie en situatie.

Vanwege alle fysieke, psychologische, gezondheids- en andere verschillen tussen mensen, is het onmogelijk om aan te geven welke resultaten gemiddeld te verwachten zullen zijn.

De resultaten waarover u leest in de reacties die we van onze gebruikers ontvangen, kunt u niet als voorbeeld nemen van wat u zult bereiken. Wij hebben geen zicht op hun en uw medische en andere omstandigheden die van invloed zijn op hun resultaten. De behaalde resultaten zijn niet maatgevend en uw resultaten, als u die behaalt, zullen varieren en er is altijd een kans dat u helemaal geen resultaat behaalt.

Het is onze eerlijke mening dat onze programma's kunnen en vaak ook zullen helpen, maar in welke mate, kunnen we niet met zekerheid zeggen.

Maar, met het oog op volledige transparantie, hier is de totale range van het succes en falen van onze klanten.

 • We schatten in dat de onderste 20% van onze klanten NIETS DOEN. Ze kopen ons programma, maar downloaden het soms niet eens, of ze slaan het programma ergens op hun harde schijf op, of printen het uit en leggen het op de boekenkast. Ze lezen het niet, volgend geen enkele tip of suggestie op, kijken er niet eens goed naar en ze hebben er geen voordeel van. Het aantal mensen dat niets doet, kan meer of minder dan 20% zijn, het zou zelfs 50% kunnen zijn, we hebben geen idee.
 • De volgende 60% (opnieuw een schatting) doen weinig, misschien lezen ze en bekijken ze alles een beetje, bladeren er een paar keer doorheen. Wij geloven dat sommige van deze mensen er wel wat voordeel uit zullen halen. Bijvoorbeeld als ze 1 van de boeken lezen en alleen maar besluiten wat meer te bewegen en meer niet. Dan zullen ze toch wat voordeel ontvangen van dat eenvoudige gegeven dat ze wat meer gaan bewegen.

Dit, trouwens is wat we geloven dat de GEMIDDELDE klant zal krijgen.

 • We schatten in dat de top 20% van onze klanten ECHT ACTIE ONDERNEMEN. Deze mensen nemen de informatie en het programma serieus, ze lezen, kijken, doen en passen dingen toe. Ze gaan door alle materiaal heen en nemen de tijd om uit te vinden wat HUN problemen heeft veroorzaakt, ze lezen in ieder geval de gekochte eboeken en ze proberen een aantal van de oefeningen. Wij verwachten dat deze mensen in ieder geval enig korte termijn effect van het programma zullen hebben, genoeg om hen een aantal bezoeken aan de huisarts of fysio te besparen. Hun investering van 24,95 of 39,90 of 79,90 of 197,00 betaalt zichzelf makkelijk terug. Maar ook deze mensen zouden door gebrek aan snelle resultaten op kunnen geven om op zoek te gaan naar het volgende en dat is jammer.
   
 • We schatten in dat 10% er EEN GEWOONTE VAN MAKEN. Zij doen niet alleen een paar dingen tot hun symptomen weer weg gaan. Zij gaan door om te ontdekken welke dingen in hun levensstijl of dagelijkse bezigheden hun problemen hebben veroorzaakt en ze veranderen dingen in hun leven en activiteiten. Ze voegen een aantal goede oefeningen en activiteiten aan hun leven toe. Ze leren welke oefeningen voor hen werken, ze passen hun houding aan zodat hun rug en tussenwervelschijven minder kans op vroegtijdige slijtage lopen, ze passen hun dieet aan om het geneesproces van hun lichamen te ondersteunen. Ze beginnen en eindigen de dag met de Nederlandse Decompressie oefeningen en ze maken er een gewoonte van om bij alle dagelijkse activiteiten even kort in gedachten de Bewaak Uw Houding Checklist te checken. Ze ontwikkelen hun spieren in balans zodat de trekkende krachten op hun rug ook in balans zijn. Ze doen oefeningen om de dieper gelegen spieren van de rug te activeren en gezond te houden. En ze kunnen indien nodig hun eigen si-gewircht recht zetten. Daarnaast zijn ze ook nog in staat om hun eigen triggerpoints te vinden en weer weg te masseren. Wij denken dat dit de mensen zijn waar we de MEESTE emails van ontvangen.
   
 • Een geschatte 5% van onze gebruikers doen al het bovenstaande PLUS leren ook nog welke rol stress en voedsel spelen bij pijn, ze nemen de tijd om hun leven onder de loupe te nemen en zien hun rug problemen als een belangrijk signaal van hun lichaam om te stoppen en te luisteren. Niet alleen richten ze zich op de fysieke kant van rugpijn, ze durven ook naar de emotionele en psychologische kant te kijken, en sommigen zullen zelfs de spirituele kant van pijn onderzoeken. Deze mensen kijken naar binnen en leren om te gaan met de diepere drijfveren en achtergronden van waarom pijn zich in hun leven manifesteert.
   
 • Tenslotte schatten we in dat 2% al het bovenstaande doen EN als zij geen resultaat krijgen, mailen ze ons en stellen vragen, ze kopen aanvullende programma's of coaching, bij ons of bij anderen, ze geven gewoon niet op totdat ze begrijpen wat hun problemen veroorzaakt en hoe er mee klaar te komen en de problemen weer achter zich te laten. Sommigen kopen toegang tot het Rugpijnweg Coaching Programma, waarin we meedenken en alles zo veel mogelijk in kaart brengen en vanuit onze invalshoek en ervaring en kennis ons licht laten schijnen op wat de oorzaak EN de oplossing kan zijn. Het klinkt mischien raar, maar als je niet opgeeft totdat je er bent, kom je er altijd. Natuurlijk zullen er situaties zijn waarvoor dit niet geldt, maar dan zal het ook duidelijk zijn waarom dit zo is, maar als niet duidelijk is waar uw of jouw problemen vandaan komen, dan geloven wij in doorgaan totdat het opgelost is. En daarin denken we graag mee.

In het kader van nog meer transparantie: zelfs als u in de top 20% of top 10% of top 5% of zelfs top 2% actie-nemers- en doorzetter- categorie zit garandeert dit nog steeds geen succes. Zelfs de meest toegewijde studenten over hoe je van je pijn af komt, kunnen en zullen soms falen. Dat kan omdat ze gewoon de verkeerde oefeningen voor hen doen, of omdat ze de oefeningen verkeerd uitvoeren of omdat ze een aantal hardnekkige gewoontes niet kunnen doorbreken, er zijn redenen waarom mensen geen resultaten halen. Maar de echte doorzetters kijken hier eerlijk naar en blijven doorgaan totdat ze hebben gevonden wat voor hen werkt.

Sommigen voelen eerst MEER pijn bij de start van het programma. En sommigen zullen dan stoppen met het doen van die oefeningen die de pijn nu nog activeren en gaan dan door met de oefeningen die al wel kunnen. In een later stadium komen ze dan terug bij die eerdere oefeningen en merken dat ze die nu wel kunnen doen zonder pijn. En soms blijven bepaalde oefeningen pijn doen.

Anderen die bij de start pijn ervaren, stoppen helemaal met de oefeningen, kan allemaal, wij kunnen niet zien hoe het voor iedereen werkt. We zijn al blij als we voor onszelf snappen hoe dingen werken en gaan. En we proberen iedereen te bemoedigen - GEEF NIET OP!

Soms krijgen we getuigenissen van mensen die de oefeningen 1 of 2 keer gedaan hebben en onmiddellijke resultaten hebben, dat zijn de uitzonderingen (waar we natuurlijk ongelofelijk blij mee zijn omdat we daarin bevestiging zien van de kwaliteit van de oefenprogramma's die we hebben ontwikkeld)

Sommige getuigenissen zijn van mensen die maar door zijn blijven gaan met het doen van de oefeningen en de andere dingen en kregen eerst geen resultaat, maar bleven gewoon doorgaan, soms maanden lang.

De titel van ons programma is Rugpijn, Hernia, Ischias & Spit, WEG ERMEE! Natuurlijk betekent dit niet dat we garanderen dat dit ook gebeurt. Jammer genoeg kunnen wij geen succes garanderen. We beloven wel dat we de best mogelijke oefeningen en inzichten bij elkaar brengen in onze boeken, artikelen en videos en coachingprogramma. We richten ons daarbij om dingen dubbel simpel te maken; simpel om te begrijpen en simpel toe te passen. Niemand zit te wachten op moeilijke dingen. Wij geloven in goede uitleg van hoe de rug werkt, omdat we geloven dat alles begint met snappen. Snappen hoe het zit en snappen wat te doen en daarna snappen hoe het te doen en als laatste snappen waarmee te stoppen!

Wij leven bij het motto Facing The Challenge, en we geloven dat als de uitdaging rugpijn is, het van belang is om te ontdekken wat je zelf hebt gedaan, of wat anderen heben gedaan waardoor jouw klachten zijn ontstaan EN daarna doorgaan om te leren hoe je weer uit de problemen komt.

Niet iedereen die bij ons koopt zal succesvol zijn in het achterlaten van de pijn. Niet alles wat we schrijven zal bij iedereen werken, of even goed werken. Dus als u resultaten haalt, bedank dan vooral uzelf, want er is 1 ding wat niemand voor u kan doen en dat is ACTIE ONDERNEMEN!

Bedankt voor het lezen van deze lange disclaimer. We wensen iedereen toe dat de oefeningen meteen werken en dat u ze maar 1 keer hoeft te doen! Maar mocht dat nou niet het geval zijn dan wensen we u de mentaliteit toe van rustig en vertrouwend doorgaan totdat alle pijn weer uit uw leven verdwenen is.

Succes en hartelijke groet,

Robert Feddes
Rugpijnweg.nl

Aanbevolen Videos

FAQ Artikelen