Lage Rugpijn Behandeling

Er zijn diverse behandelmethodes voor rugpijn. Denk aan Cesar therapie, Alexander techniek, Pilates, fysiotherapie, manuele therapie en triggerpoint therapie.

Veel mensen stappen eerst naar een fysiotherapeut als ze aanhoudende rugklachten hebben. Fysiotherapie kan wonderen doen, maar na een tijd keren de klachten toch meestal weer terug en kan de rugpatient weer opnieuw beginnen. Het lijkt een beetje op dweilen met de kraan open.

In alle gevallen geldt dat een behandelprogramma goed op u afgestemd moet zijn. En natuurlijk is ook de ervaring van de therapeut van belang.

Van triggerpoint therapie horen we goede verhalen. Mijn man heeft onlangs zelf - met goed resultaat - een cursus Triggerpointtherapie gevolgd en is erg enthousiast over deze methode en werkt nu aan een zelfbehandel variant van triggerpoint therapie speciaal gericht op alle vormen van rugpijn.

Behandel Zelf Uw Lage Rugpijn

Sommigen hebben baat bij een sport als Pilates. Zelf ben ik onlangs ook met Pilates begonnen. Niet vanwege rugklachten, maar eerder om mijn afgezwakte buikspieren weer in de plooi te krijgen. De oefeningen leveren mij geen pijn op, ook geen spierpijn.

Maar twee van mijn vriendinnen deden dezelfde cursus Pilates, onder andere omdat ze last hadden van hun rug. Eén vriendin kreeg elke keer na de les zo'n last last van haar rug dat ze er niet van kon slapen. De ander voelde zich 'gesloopt' en had last van haar gewrichten.

Inmiddels volgens ze ergens anders Pilates lessen en nu hebben ze geen last. Hoe kan dat?

Dit heeft alles te maken met de opbouw en het spierencorset van de rug. Rondom de ruggegraat liggen verschillende spieren, er zijn grote spieren, de zgn. strekkers. Deze helpen u uw ruggegraat te bewegen.

Maar er zijn ook stabiliserende spieren. Dit zijn zowel grote als kleine spieren, die dieper in de rug liggen. Wanneer deze spieren niet goed functioneren (met als gevolg pijn) en je gaat hieraan werken zonder eerst de bewegende spieren ontspannen gemaakt te hebben, dan kun je meer pijn krijgen in het lumbale gebied.

Fanatiek Rekken En Strekken? Niet Doen Bij Lage Rugpijn

Het is dus nodig om eerst de grote strekkers te ontspannen, voordat je overgaat op het activeren van de stabiliserende spieren. Navraag bij mijn vriendinnen waarom ze bij de ene les wel pijn hadden en bij de andere niet, bevestigde dat. Bij de eerste cursus werden nauwelijks warming up (eenvoudige rek- en strekoefeningen) gedaan en bij de andere Pilates cursus was er wel een duidelijke opbouw.

Dat heeft dus alles met deze twee soorten spieren te maken!

Het kan dus gebeuren dat bepaalde bewegingen en oefeningen tot verergering van de klachten leiden. Dat is wel het laatste wat we willen!

We willen in elk geval dus twee dingen:

-de oefeningen moeten blijvend resultaat hebben (dus: rugpijnweg!), en:

-de oefeningen mogen niet nog meer pijn opleveren.

Voor een veilige en doeltreffende behandelmethode verwijzen wij u naar ons e-boek. Duizenden wereldwijd gingen u al voor en wekelijks ontvangen we reacties van lezers die met succes van hun rugklachten afkwamen.  

Rugpijnweg Zelfbehandeling Van Lage Rugpijn - Zonder Fanatieke Rek- en Strekoefeningen!

In het boek wordt in heldere en eenvoudige bewoordingen uitgelegd hoe de rug functioneert en hoe rugproblemen kunnen ontstaan. We horen hoe mensen nu eindelijk snappen hoe het allemaal werkt en waarom sommige dingen daardoor wel en andere daardoor niet werken.

Het boek bevat doeltreffende, maar soms simpele oefeningen, die in een bepaalde volgorde gedaan worden. Reacties die mensen geven zijn: "Nu ik snap hoe het werkt, ben ik ook gemotiveerd om de oefeningen te doen.!"

Probleem met ons mensen is namelijk dat we niet altijd gemotiveerd zijn.

Zelf heb ik, toen ik last kreeg van huidproblemen (psoriasis), er het meest aan gehad, dat ik wist wat de oorzaak van die problemen was. Dat hielp me om aan de slag te gaan met een behandelmethode. En die was niet smeren, smeren (met hormoonzalfjes), maar heel simpel: een dieet! Het heeft me wel van mijn psoriasis afgeholpen!  

Net zo goed geldt dat voor de rug. U kunt van uw klachten afkomen. En de oplossing is niet zo moeilijk of ingewikkeld als u misschien denkt. Als u al honderden euro's aan artsen en therapeuten heeft uitgegeven en nog niet genezen bent, waarom probeert u dit dan niet?

Het begint allemaal met snappen hoe uw lichaam werkt, vervolgens raakt u gemotiveerd om iets te doen. En uiteindelijk maakt u mee dat u van uw klachten af bent! De aanhouder wint.

Geweldig toch?

Wij horen graag het resultaat van uw zelf-behandeling van lage rugpijn!

Aanbevolen Videos

Rugpijn Artikelen