'Mijn Rug Zit Weer Stevig In Z'n Powerhouse'

Lex H.
(63 jaar)

lex-h-63

'Ben ervan overtuigd dat dit komt door de oefeningen'

Geen vraag maar een dankbetuiging.

Op 2 maart was ik compleet knockout. Na 3 weken kon ik alleen nog liggend wat werken; heb toen het e-boek besteld. Daar kon ik begin april mee aan de slag. Een MRI-scan had al uitgewezen dat ik een zeer ernstige hernia had tussen de L5 en SI. Tevens sterke dehydratie van de tussenwervels.

Na 3 weken dagelijks oefenen - elke dag een beetje meer - kon ik goed uit de voeten. Wel veel spierpijn maar desondanks voor het eerst sinds jaren kon ik de grond aanraken bij het voorover buigen. De neuroloog wilde het nog even aanzien, ook al was de huid van mijn rechtervoet gevoelloos, had ik geen reflexen en was de kracht uit m'n kuit verdwenen. Kon niet echt lopen, niet afzetten, laat staan op m'n tenen staan.

Nu, na 4 maanden is die kracht er weer! Zit op zo'n 60% en de rest komt binnen enkele maanden. M'n rug zit dermate stevig in z'n 'powerhouse' dat ik weer fikse klussen klaar (tillen, hakken, schilderen, heggen knippen enz). Ik ben ervan overtuigd dat ik dat goeddeels heb te danken aan de rugoefeningen. Die kosten me elke dag ruim een half uur waarna ik echt onder de douche moet. Doe dan ook wat meer dan alleen de oefeningen uit het boek.

De neuroloog wil er alleen niet aan dat de tussenwervels ook in een betere conditie komen; een tweede scan om dat te bekijken ziet ie niet zitten - omdat je dat toch niet zou kunnen zien. Hij houdt het erop dat de wervels nu meer worden ontzien door de versterkte spieren. Ik hoef niet meer terug, maar ben vast van plan om over een half jaar toch een MRI-scan te laten maken om te zien - of er verschil is te zien!
Groeten,

Lex H.
(63 jaar)