Spit?

Wel eens meegemaakt? Op een dag word je wakker en je kunt je bed niet uitkomen. Niet omdat je er zo laat ingedoken bent, maar eenvoudigweg omdat je niet meer kunt opstaan. Een aanval van onvervalste spit!...

Wie wel eens spit heeft gehad, weet hoe vervelend en pijnlijk dit is. Van de een op de andere dag kun je je ineens niet meer bewegen. Een hinderlijke lage rugpijn heeft je lichaam in zijn greep. Alsof je rug op slot zit.

En soms is het oprapen van een paperclip al genoeg om het acuut in je rug te laten schieten. Voor je het weer sta je scheef en krom en kun je geen kant meer op en als je beweegt schieten de pijnscheuten door je rug..

Maar hoe ontstaat zoiets nu?

Spit kan op het eerste gezicht meerdere oorzaken hebben. Als je bijvoorbeeld je rug overbelast hebt, wraakt zich dat na een nacht rust. Je bent ineens helemaal stijf en kunt bijna niets meer. Opstaan lukt niet, dus je bent van de een op de andere dag aan bed gekluisterd.

Soms lijkt een verkeerde beweging de oorzaak. Maar ten diepste heeft het te maken met te weinig GOEDE beweging in het algemeen, waardoor bij overbelasting, veel autorijden, of spanningen ineens klachten optreden.

De oorzaak van die klachten was echter al sluimerend aanwezig... Want niets gebeurt 'zomaar'.

Hoewel spit heel vervelend, hinderlijk en pijnlijk is en er niet meteen iets ernstigs aan de hand hoeft te zijn, is de pijn wel een signaal van het lichaam dat er iets mis is.

Natuurlijk gaan de symptomen vanzelf vaak weer over. De pijn vermindert en u kunt langzaamaan weer bewegen. Bij sommigen duurt het een paar dagen, bij anderen kan het soms weken duren. En als u niet uitkijkt gaat u dan weer verder alsof er niets gebeurd is...

Het echte probleem als 'het in uw rug schiet'...

Het echte probleem is dat er restschade overblijft en wel restschade in de vorm van een instabiele rug. In het artikel Spit, 3 Tips om er snel van af te komen, kunt u daar meer over lezen en ook hoe u kunt zorgen dat de symptomen snel weg gaan zonder dat er restschade over blijft.

Als u spit heeft, is het goed om even rustig aan te doen. Vaak kun je ook niet anders... Je merkt vanzelf, wanneer de pijn wat minder wordt, of je al weer wat kunt doen. Rustige activiteiten als wandelen, fietsen of zwemmen zijn meestal wel oké. Het is in elk geval goed om in beweging te komen, zodra dat kan. Luister daarbij naar uw lichaam, dat geeft wel aan wat wel en niet ok is.

Wat u waarschijnlijk niet moet - en kunt - doen is sjouwen of zwaar werk. Boodschappen halen of kleine kinderen optillen kunt u beter even aan uw partner over laten. Voorzichtig uit bed stappen, niet te lang stilzitten of in dezelfde houding staan, en geen draaiende bewegingen maken met de rug. Blijf niet langer dan een paar dagen in bed, anders wordt uw rug nog stijver. Ga bewegen, maar bouw het rustig op en zorg liefst dat u weet wat u doet om aan blijvend herstel te werken.

Belangrijk om te weten is dus dat spit een signaal is om serieus te nemen, uw lichaam vertelt u met spit namelijk dat er iets aan de kernstabiliteit van uw rug mankeert. En tenzij u het niet erg vindt dat spit weer terug komt, en mogelijk zelfs vaker, kunt u maar beter iets met dat signaal doen.

Wat nu te doen?...
U had natuurlijk beter kunnen voorkomen dat u gevloerd werd door uw spit aanval, maar als u al spit heeft is het zaak dat u zo snel mogelijk weer vrij van klachten bent - en zonder restschade aan uw rug, en als u dat goed doet, kunt u bij het herstellen van uw huidige aanval van spit al werken aan het voorkomen van de volgende...

En dat zouden iedereen met spit willen adviseren: luister naar uw lichaam en zorg goed voor uw rug zodat uw rug nog jaren goed voor u kan zorgen! Uw rug is gemaakt om een leven lang mee te gaan zonder problemen, maar dan moet u wel af en toe wat zogenaamd klein onderhoud aan uw rug plegen.

Rugpijn is dus het signaal van uw lichaam waarmee het tegen u zegt: het is hoog tijd om aan de conditie van uw rug te werken! En als u wilt weten hoe u dat zou kunnen doen, vindt u hieronder de link naar de 3 Tips Om Snel Van Spit Af Te Komen...

Succes!


Spit - 3 Tips Voor Snelle Verbetering

3 Tips om snel van uw spit af te komen, zodat u weer kunt doen wat u wilt doen EN kunt zorgen dat de spit ook niet meer terugkomt.Rugpijn Soorten

'Ik Wou Dat Ik Dit E-boek Eerder Had Ontdekt'

Beste Robert,

Een zestal weken geleden heb ik jouw e-boek besteld en ben dadelijk aan de oefeningen begonnen. Het is een zeer duidelijk en goed geïllustreerd boek.

Vier jaar geleden ben ik geopereerd aan een hernia (L5-S1), toch bleef ik steeds pijn hebben en dan vnl. uitstralingspijn in mijn rechterbeen tot in de enkel. Ik ben 3 jaar arbeidsongeschikt geweest. Vorig jaar ben ik weer begonnen met - halftijds- werken (als verpleegkundige). Tot nu toe is dit redelijk goed gegaan, maar ik ben vaker met pijn dan zonder pijn gaan werken. Dit vroeg veel energie van mij.

Tot ik toevallig op jouw site terechtgekomen ben. Ik dacht: baat het niet, dan schaadt het ook niet. Ik doe nu 6 weken bijna dagelijks jouw oefeningen en de pijn in mijn benen is zo goed als verdwenen!

Ik ben je zeer dankbaar voor het oefenpakket dat blijkbaar toch zeer effectief is. Ik wou dat ik het eerder had ontdekt, dan was me veel pijn bespaard gebleven. Als ik nog mensen kan helpen, dan zal ik ze zeker jouw website doorgeven. Nogmaals dank voor het ter beschikking stellen van jouw werk!

mvg.

Liesbet

"Na 4 Weken Was De Rugpijn Helemaal Weg"

Ik heb de laatste 10 jaar heel veel last gehad van mijn rug. Ik heb menig nacht op de vloer doorgebracht krimpend van de pijn, bang om ook maar een vinger te verroeren.

Ik heb honderden ponden uitgegeven aan fysiotherapeuten, chiropractors, therapeutische massage en allerlei alternatieve geneesmethoden.

In jan 2005 heb ik jouw website gevonden en nadat ik je boek heb gekocht en de instructies vier weken heb gevolgd, was mijn pijn helemaal weg en kon ik op mijn rug liggen en mijn rechter been 90 graden optillen.

De voorgaande 10 jaar kon ik dat been nooit optillen zonder vlammende pijnscheuten door mijn rug en been.

Ik kan wel door gaan met je boek te prijzen, maar ik weet niet hoeveel ruimte ik mag nemen, maar ik geef iedereen die ik tegenkom, die last heeft van zijn of haar rug, onmiddellijk jouw webadres, en dat zal ik ook blijven doen.

Kevin Lee
United Kingdom