Spit?

Wel eens meegemaakt? Op een dag word je wakker en je kunt je bed niet uitkomen. Niet omdat je er zo laat ingedoken bent, maar eenvoudigweg omdat je niet meer kunt opstaan. Een aanval van onvervalste spit!...

Wie wel eens spit heeft gehad, weet hoe vervelend en pijnlijk dit is. Van de een op de andere dag kun je je ineens niet meer bewegen. Een hinderlijke lage rugpijn heeft je lichaam in zijn greep. Alsof je rug op slot zit.

En soms is het oprapen van een paperclip al genoeg om het acuut in je rug te laten schieten. Voor je het weer sta je scheef en krom en kun je geen kant meer op en als je beweegt schieten de pijnscheuten door je rug..

Maar hoe ontstaat zoiets nu?

Spit kan op het eerste gezicht meerdere oorzaken hebben. Als je bijvoorbeeld je rug overbelast hebt, wraakt zich dat na een nacht rust. Je bent ineens helemaal stijf en kunt bijna niets meer. Opstaan lukt niet, dus je bent van de een op de andere dag aan bed gekluisterd.

Soms lijkt een verkeerde beweging de oorzaak. Maar ten diepste heeft het te maken met te weinig GOEDE beweging in het algemeen, waardoor bij overbelasting, veel autorijden, of spanningen ineens klachten optreden.

De oorzaak van die klachten was echter al sluimerend aanwezig... Want niets gebeurt 'zomaar'.

Hoewel spit heel vervelend, hinderlijk en pijnlijk is en er niet meteen iets ernstigs aan de hand hoeft te zijn, is de pijn wel een signaal van het lichaam dat er iets mis is.

Natuurlijk gaan de symptomen vanzelf vaak weer over. De pijn vermindert en u kunt langzaamaan weer bewegen. Bij sommigen duurt het een paar dagen, bij anderen kan het soms weken duren. En als u niet uitkijkt gaat u dan weer verder alsof er niets gebeurd is...

Het echte probleem als 'het in uw rug schiet'...

Het echte probleem is dat er restschade overblijft en wel restschade in de vorm van een instabiele rug. In het artikel Spit, 3 Tips om er snel van af te komen, kunt u daar meer over lezen en ook hoe u kunt zorgen dat de symptomen snel weg gaan zonder dat er restschade over blijft.

Als u spit heeft, is het goed om even rustig aan te doen. Vaak kun je ook niet anders... Je merkt vanzelf, wanneer de pijn wat minder wordt, of je al weer wat kunt doen. Rustige activiteiten als wandelen, fietsen of zwemmen zijn meestal wel oké. Het is in elk geval goed om in beweging te komen, zodra dat kan. Luister daarbij naar uw lichaam, dat geeft wel aan wat wel en niet ok is.

Wat u waarschijnlijk niet moet - en kunt - doen is sjouwen of zwaar werk. Boodschappen halen of kleine kinderen optillen kunt u beter even aan uw partner over laten. Voorzichtig uit bed stappen, niet te lang stilzitten of in dezelfde houding staan, en geen draaiende bewegingen maken met de rug. Blijf niet langer dan een paar dagen in bed, anders wordt uw rug nog stijver. Ga bewegen, maar bouw het rustig op en zorg liefst dat u weet wat u doet om aan blijvend herstel te werken.

Belangrijk om te weten is dus dat spit een signaal is om serieus te nemen, uw lichaam vertelt u met spit namelijk dat er iets aan de kernstabiliteit van uw rug mankeert. En tenzij u het niet erg vindt dat spit weer terug komt, en mogelijk zelfs vaker, kunt u maar beter iets met dat signaal doen.

Wat nu te doen?...
U had natuurlijk beter kunnen voorkomen dat u gevloerd werd door uw spit aanval, maar als u al spit heeft is het zaak dat u zo snel mogelijk weer vrij van klachten bent - en zonder restschade aan uw rug, en als u dat goed doet, kunt u bij het herstellen van uw huidige aanval van spit al werken aan het voorkomen van de volgende...

En dat zouden iedereen met spit willen adviseren: luister naar uw lichaam en zorg goed voor uw rug zodat uw rug nog jaren goed voor u kan zorgen! Uw rug is gemaakt om een leven lang mee te gaan zonder problemen, maar dan moet u wel af en toe wat zogenaamd klein onderhoud aan uw rug plegen.

Rugpijn is dus het signaal van uw lichaam waarmee het tegen u zegt: het is hoog tijd om aan de conditie van uw rug te werken! En als u wilt weten hoe u dat zou kunnen doen, vindt u hieronder de link naar de 3 Tips Om Snel Van Spit Af Te Komen...

Succes!


Spit - 3 Tips Voor Snelle Verbetering

3 Tips om snel van uw spit af te komen, zodat u weer kunt doen wat u wilt doen EN kunt zorgen dat de spit ook niet meer terugkomt.Rugpijn Soorten

"Van: gevloerd door hernia naar: ik werk weer de hele week"

Goede avond Robert Feddes,

bijna een jaar geleden heb ik u boek besteld, hier heb ik heel veel aangehad, Hiervoor wil ik u na de Heere heel hartelijk bedanken!

Ik (vrouw 29 jaar, moeder van 3 jongens) al 10 jaar last van mijn rug (met ups en downs)
was gevloerd door een hernia (onderste 2 wervels, zenuwbeklemming en scheefstaand stuitje)
Ik lag in de huiskamer op bed, kon niet meer lopen zitten of staan. Fysio kon er niets meer aan doen, ik moest maar geopereerd worden zei hij.
Van de neuroloog kreeg ik morfine en moest maar proberen weer in beweging te komen.
ik ben op internet gaan zoeken en kwam Rugpijnweg.nl tegen. Heb erg geaarzeld, maar ben blij dat ik u boeken heb (voor zo weinig geld en ik ben ook nooit meer bij een fysio geweest!)

Alleen het lezen van u boek al, ik heb nooit geweten dat een rug zo in elkaar zit en werkt!
Ben op u aanraden met decompressie oefeningen begonnen, al snel kon ik met de gewone oefeningen aan de gang. Elke dag ging het vooruit! wel met morfine, maar dat kon ik snel gaan afbouwen toen ik alle oefeningen onder controle had.

Ik moet wel zeggen dat je een goede doorzettingsvermogen hiervoor moet hebben, maar als je niets meer kan dan wil je wel.
zodra ik het een paar uurtjes niet meer zag zitten, dan voelde ik me gewoon lichamelijk achteruit gaan, dit voelende ging ik met alle kracht er weer voor! en tot succes.

nu na bijna een jaar, ben ik dubbel zo sterk, slik geen ene pijnstiller meer, drinkt veel meer dan ik ooit gedaan heb, dronk veel te veel koffie en te weinig water, mijn slaap en zit houding heb ik veranderd,
en ik werk weer de hele week! en kan ook weer leuke dingen doen met ons gezinnetje.
Nu doe ik nog maar zelden de oefeningen.
1x in de maand denk ik nog als ik het te druk heb/stress.

Ik heb de laatste jaren voordat ik door mijn rug ging gebeurde het steeds dat mijn stuitje scheef schoot. die een privee kraker geregeld voor me recht gezet heeft.
ik heb veel gezocht over een scheefstaand of van zijn plek geschoten staartbeentje, maar daar werd ik niet wijzer van.
nu ben ik er achter gekomen dat ik de oefening (rug wervels optillen en afrollen) Met aangespannen bilspieren! moet doen en toen is ook dit probleem verdwenen!

Nu vragen me heel veel mensen of ze mijn oefeningen mogen, maar ik raad ze het aan om ook het boek te kopen.
Want ik ben er achter dat je met u boek te lezen al op de helft ben om genezen te worden! Als je niet weet wat je verkeerd doet(en alles staat er echt in, voor de een dit voor de ander dat!)
dan kan je de oefeningen wel doen maar dan moet je ze levenslang blijven doen! want je lost het probleem niet op.

Boek rugpijnweg.nl is echt een aanrader!

nogmaals dank

Hillemarie den Hertog
Hardinxveld Giessendam

'Gisteren Begonnen, Nu Al Meer Lucht In Mijn Rug'

beste Robert,
 
Bedankt voor deze goed opgebouwde rugoefeningen!, ik ben gisteren begonnen, en voel nu al meer 'lucht'' in mijn rug. Hoopvol!
 
ik houd je op de hoogte!
 
hartelijke groet,

Margreet Ravestein