Spit?

Wel eens meegemaakt? Op een dag word je wakker en je kunt je bed niet uitkomen. Niet omdat je er zo laat ingedoken bent, maar eenvoudigweg omdat je niet meer kunt opstaan. Een aanval van onvervalste spit!...

Wie wel eens spit heeft gehad, weet hoe vervelend en pijnlijk dit is. Van de een op de andere dag kun je je ineens niet meer bewegen. Een hinderlijke lage rugpijn heeft je lichaam in zijn greep. Alsof je rug op slot zit.

En soms is het oprapen van een paperclip al genoeg om het acuut in je rug te laten schieten. Voor je het weer sta je scheef en krom en kun je geen kant meer op en als je beweegt schieten de pijnscheuten door je rug..

Maar hoe ontstaat zoiets nu?

Spit kan op het eerste gezicht meerdere oorzaken hebben. Als je bijvoorbeeld je rug overbelast hebt, wraakt zich dat na een nacht rust. Je bent ineens helemaal stijf en kunt bijna niets meer. Opstaan lukt niet, dus je bent van de een op de andere dag aan bed gekluisterd.

Soms lijkt een verkeerde beweging de oorzaak. Maar ten diepste heeft het te maken met te weinig GOEDE beweging in het algemeen, waardoor bij overbelasting, veel autorijden, of spanningen ineens klachten optreden.

De oorzaak van die klachten was echter al sluimerend aanwezig... Want niets gebeurt 'zomaar'.

Hoewel spit heel vervelend, hinderlijk en pijnlijk is en er niet meteen iets ernstigs aan de hand hoeft te zijn, is de pijn wel een signaal van het lichaam dat er iets mis is.

Natuurlijk gaan de symptomen vanzelf vaak weer over. De pijn vermindert en u kunt langzaamaan weer bewegen. Bij sommigen duurt het een paar dagen, bij anderen kan het soms weken duren. En als u niet uitkijkt gaat u dan weer verder alsof er niets gebeurd is...

Het echte probleem als 'het in uw rug schiet'...

Het echte probleem is dat er restschade overblijft en wel restschade in de vorm van een instabiele rug. In het artikel Spit, 3 Tips om er snel van af te komen, kunt u daar meer over lezen en ook hoe u kunt zorgen dat de symptomen snel weg gaan zonder dat er restschade over blijft.

Als u spit heeft, is het goed om even rustig aan te doen. Vaak kun je ook niet anders... Je merkt vanzelf, wanneer de pijn wat minder wordt, of je al weer wat kunt doen. Rustige activiteiten als wandelen, fietsen of zwemmen zijn meestal wel oké. Het is in elk geval goed om in beweging te komen, zodra dat kan. Luister daarbij naar uw lichaam, dat geeft wel aan wat wel en niet ok is.

Wat u waarschijnlijk niet moet - en kunt - doen is sjouwen of zwaar werk. Boodschappen halen of kleine kinderen optillen kunt u beter even aan uw partner over laten. Voorzichtig uit bed stappen, niet te lang stilzitten of in dezelfde houding staan, en geen draaiende bewegingen maken met de rug. Blijf niet langer dan een paar dagen in bed, anders wordt uw rug nog stijver. Ga bewegen, maar bouw het rustig op en zorg liefst dat u weet wat u doet om aan blijvend herstel te werken.

Belangrijk om te weten is dus dat spit een signaal is om serieus te nemen, uw lichaam vertelt u met spit namelijk dat er iets aan de kernstabiliteit van uw rug mankeert. En tenzij u het niet erg vindt dat spit weer terug komt, en mogelijk zelfs vaker, kunt u maar beter iets met dat signaal doen.

Wat nu te doen?...
U had natuurlijk beter kunnen voorkomen dat u gevloerd werd door uw spit aanval, maar als u al spit heeft is het zaak dat u zo snel mogelijk weer vrij van klachten bent - en zonder restschade aan uw rug, en als u dat goed doet, kunt u bij het herstellen van uw huidige aanval van spit al werken aan het voorkomen van de volgende...

En dat zouden iedereen met spit willen adviseren: luister naar uw lichaam en zorg goed voor uw rug zodat uw rug nog jaren goed voor u kan zorgen! Uw rug is gemaakt om een leven lang mee te gaan zonder problemen, maar dan moet u wel af en toe wat zogenaamd klein onderhoud aan uw rug plegen.

Rugpijn is dus het signaal van uw lichaam waarmee het tegen u zegt: het is hoog tijd om aan de conditie van uw rug te werken! En als u wilt weten hoe u dat zou kunnen doen, vindt u hieronder de link naar de 3 Tips Om Snel Van Spit Af Te Komen...

Succes!


Spit - 3 Tips Voor Snelle Verbetering

3 Tips om snel van uw spit af te komen, zodat u weer kunt doen wat u wilt doen EN kunt zorgen dat de spit ook niet meer terugkomt.Rugpijn Soorten

'Na Een Week Was Ik Herboren'

Mijn verhaal(beknopt).

In 2001 een zwaar motorongeluk. Arm uit de kom, polsen verstuikt, dijbeen gebroken net onder het heupgewricht, ribben gebroken, hersenschudding en heel het lichaam die een enorme klap kreeg. 2 Jaar loop ik rond met een lange metalen pin in het dijbeen geschoven en in het gewricht. Lopen gaat niet, enkel stappen, ik vermager enorm van de pijn. Ik ben een wandelend geraamte, ribben duidelijk te tellen, vooral mijn linkerbeen is heel dun.

Na de verwijdering van het metaal kan ik mn lichaam pas weer langzaam opbouwen en sukkel zo verder met nog veel pijn. Een deel van mijn been is gevoelloos, veel zenuwbanen zijn geraakt. Lopen, effectief lopen, (dus niet stappen) waarbij beide benen weer gecoordineerd reageren, moet ik weer leren. Ik kan ook weer gaan werken. Een arts zei ooit: ,,Uw rug zult u nog wel gaan voelen later”. Meer info geeft hij niet. Ik lach het weg want in feite doet mijn rug geen zeer, wel mijn been, de spieren tussen heup-rug en tussen heup-knie.

In 2005, dus 4jaar geleden, loop ik een hernia op door het verkeerd opnemen van zware metalen balken op het werk. Vanaf dan loop ik met een constante pijn. Opname, foto’s enz. De hernia verdwijnt gedeeltelijk, maar de pijn blijft. Iets zwaarder werk en twee dagen later heb ik weer pijn. De osteopaat hielp in feite niets, stuurde me naar huis met één oefening (in uw boek oefening 5, knie naar schouder). Het uiteindelijke verdict: leer leven met uw pijn, uw wervel is verzakt, uw spieren kunnen geen belasting meer aan. Zoek maar beter ander werk.

Uiteindelijk moet ik van pure miserie ander werk zoeken. Ik loop constant met het gevoel een corset aan te hebben, een corset van pijn en kramp. Ik heb ander en redelijk licht werk met veel beweging maar gemiddeld drie keer per week draag ik een zware ladder en duizend keer per week ga ik een trapje op en af. Net als mijn rug wat bekomen is draag ik weer die zware ladder en voel ik het s'avonds weer in de rug en de dag erna.

Drie weken geleden verander ik nog maar eens van werk want door de crisis verlies ik mijn job in de alarmsector. Mijn vrouw geeft me een bon voor een massagebeurt, iets wat ik nog nooit had laten doen. Ik kom terecht bij iemand die goed kan masseren. Ze behandelt mijn rugspieren. Ik kom daar herboren buiten en besef dat mijn rugpijn nu grotendeels van mijn spieren voortkomt, verkrampte spieren door overbelasting. Vooral mijn zwakke beenspieren links zullen daar ook mee te maken hebben. Ik loop drie dagen op wolken, zo licht is de pijn.

Ik denk bij mezelf, nu is het het moment om er verder aan te werken, nu durf ik er aan werken, ook de job die ik nu heb is licht werk. Na wat zoeken op het internet naar oefeningen voor de rug, download ik het boek. Ik start onmiddellijk met de oefeningen die voor mij heel vlot en simpel lijken. De dag erna had ik echter weer meer pijn, maar het is een iets andere pijn, dus ik zet door. Ik start ook onmiddellijk met het innemen van omega 3-6-9 pillen en drink veel water, geen cola of koffie en nu een week later ben ik herboren.

Ik heb nog steeds mn zwakke rug, maar ik heb geen noemenswaardige pijn meer. Dank zij de info in je boek weet ik ook eindelijk hoe een rug werkt, wat er scheelt bij mij en hoe ik het moet aanpakken. Ik voel nu dat de oefeningen me echt helpen, ik besef dat ik ze wel zal moeten blijven doen, maar ik kan het nog altijd niet geloven dat ik nu na amper een week bijna pijnloos door het leven ga. Ik sta nu ‘s morgens op zonder kermgeluiden.

Ik moet u hiervoor danken. Ik ben gewoon gelukkiger en heb weer zin in het leven, ik zag het echt niet meer zitten de laatste tijd. Ik dacht, ik ben nu 40, hoe ga ik zijn op 50, 60 of 70? Dat haal ik niet met al die pijnstillers en spierontspanners die ik slik. En de moderne geneeskunde neemt enkel symptomen aan, en nooit de bron van alle ellende.

Nu ben ik ervan overtuigd dat ik mijn rug onder controle zal krijgen, ik voel het. Ik heb veel baat bij de eerste oefening, ik doe die meermaals per dag en strek zo mijn hamstrings die links veel korter zijn dan rechts door dat ongeval. Eerst kwam ik maar tot 20 cm boven de grond, nu raak ik de grond al met men vingers. Zo soepel word ik weer.

bedankt voor het echt goeie boek,
met vriendelijke groeten

bart

'Uw Oefenprogramma Bij Rugproblemen Is Fantastisch!'

Ik ben Luis Otavio Facanha (66), onderzoeker (in de Economie)… en (toen ik jong was en nu) een zwemmer (tussendoor wel eens wat zware oefeningen gedaan).

Nou, ik heb een hele donderdag gespendeerd aan het lezen van uw e-boek en aan de oefeningen (ik heb een week vakantie). Ik zal niet zeggen dat ik rugproblemen heb, maar ik kan u wel vertellen dat uw programma fantastisch is! Ik leer een hoop.

Gefeliciteerd en veel succes,
 (uit Brazilie)

Luis Otavio Facanha