Spit?

Wel eens meegemaakt? Op een dag word je wakker en je kunt je bed niet uitkomen. Niet omdat je er zo laat ingedoken bent, maar eenvoudigweg omdat je niet meer kunt opstaan. Een aanval van onvervalste spit!...

Wie wel eens spit heeft gehad, weet hoe vervelend en pijnlijk dit is. Van de een op de andere dag kun je je ineens niet meer bewegen. Een hinderlijke lage rugpijn heeft je lichaam in zijn greep. Alsof je rug op slot zit.

En soms is het oprapen van een paperclip al genoeg om het acuut in je rug te laten schieten. Voor je het weer sta je scheef en krom en kun je geen kant meer op en als je beweegt schieten de pijnscheuten door je rug..

Maar hoe ontstaat zoiets nu?

Spit kan op het eerste gezicht meerdere oorzaken hebben. Als je bijvoorbeeld je rug overbelast hebt, wraakt zich dat na een nacht rust. Je bent ineens helemaal stijf en kunt bijna niets meer. Opstaan lukt niet, dus je bent van de een op de andere dag aan bed gekluisterd.

Soms lijkt een verkeerde beweging de oorzaak. Maar ten diepste heeft het te maken met te weinig GOEDE beweging in het algemeen, waardoor bij overbelasting, veel autorijden, of spanningen ineens klachten optreden.

De oorzaak van die klachten was echter al sluimerend aanwezig... Want niets gebeurt 'zomaar'.

Hoewel spit heel vervelend, hinderlijk en pijnlijk is en er niet meteen iets ernstigs aan de hand hoeft te zijn, is de pijn wel een signaal van het lichaam dat er iets mis is.

Natuurlijk gaan de symptomen vanzelf vaak weer over. De pijn vermindert en u kunt langzaamaan weer bewegen. Bij sommigen duurt het een paar dagen, bij anderen kan het soms weken duren. En als u niet uitkijkt gaat u dan weer verder alsof er niets gebeurd is...

Het echte probleem als 'het in uw rug schiet'...

Het echte probleem is dat er restschade overblijft en wel restschade in de vorm van een instabiele rug. In het artikel Spit, 3 Tips om er snel van af te komen, kunt u daar meer over lezen en ook hoe u kunt zorgen dat de symptomen snel weg gaan zonder dat er restschade over blijft.

Als u spit heeft, is het goed om even rustig aan te doen. Vaak kun je ook niet anders... Je merkt vanzelf, wanneer de pijn wat minder wordt, of je al weer wat kunt doen. Rustige activiteiten als wandelen, fietsen of zwemmen zijn meestal wel oké. Het is in elk geval goed om in beweging te komen, zodra dat kan. Luister daarbij naar uw lichaam, dat geeft wel aan wat wel en niet ok is.

Wat u waarschijnlijk niet moet - en kunt - doen is sjouwen of zwaar werk. Boodschappen halen of kleine kinderen optillen kunt u beter even aan uw partner over laten. Voorzichtig uit bed stappen, niet te lang stilzitten of in dezelfde houding staan, en geen draaiende bewegingen maken met de rug. Blijf niet langer dan een paar dagen in bed, anders wordt uw rug nog stijver. Ga bewegen, maar bouw het rustig op en zorg liefst dat u weet wat u doet om aan blijvend herstel te werken.

Belangrijk om te weten is dus dat spit een signaal is om serieus te nemen, uw lichaam vertelt u met spit namelijk dat er iets aan de kernstabiliteit van uw rug mankeert. En tenzij u het niet erg vindt dat spit weer terug komt, en mogelijk zelfs vaker, kunt u maar beter iets met dat signaal doen.

Wat nu te doen?...
U had natuurlijk beter kunnen voorkomen dat u gevloerd werd door uw spit aanval, maar als u al spit heeft is het zaak dat u zo snel mogelijk weer vrij van klachten bent - en zonder restschade aan uw rug, en als u dat goed doet, kunt u bij het herstellen van uw huidige aanval van spit al werken aan het voorkomen van de volgende...

En dat zouden iedereen met spit willen adviseren: luister naar uw lichaam en zorg goed voor uw rug zodat uw rug nog jaren goed voor u kan zorgen! Uw rug is gemaakt om een leven lang mee te gaan zonder problemen, maar dan moet u wel af en toe wat zogenaamd klein onderhoud aan uw rug plegen.

Rugpijn is dus het signaal van uw lichaam waarmee het tegen u zegt: het is hoog tijd om aan de conditie van uw rug te werken! En als u wilt weten hoe u dat zou kunnen doen, vindt u hieronder de link naar de 3 Tips Om Snel Van Spit Af Te Komen...

Succes!


Spit - 3 Tips Voor Snelle Verbetering

3 Tips om snel van uw spit af te komen, zodat u weer kunt doen wat u wilt doen EN kunt zorgen dat de spit ook niet meer terugkomt.Rugpijn Soorten

Mijnheer, U Heeft Een Hernia...

Nou ik heb de hernia overleefd zo lijkt het. Ik liep al een maand of 2 met enorm veel pijn in m'n linkerbeen, en dacht als iedereen altijd denkt, nou dat gaat vanzelf weer over, dus dat werd alleen maar erger. Zo erg dat ik de opening van een door mij ontworpen restaurant al na een half uur strompelend van de pijn verliet. Balen.

Dag erop toch naar de dokter, en ja hoor, mijnheer u heeft een hernia. Nog heftiger pijnstillers, ik verwijs u door naar de neuroloog. Week later naar de neuroloog, de hele week meer gelegen dan gewerkt en al een maand niets verdiend. Neuroloog: nou mijnheer, dat ziet er uit als een hernia, en ik zou uw vakantie maar vergeten, eerst rontgenfoto's en mri scan en dan zie ik u over 1,5 week terug en dan bespreken we hoe en wanneer we de hernia gaan opereren.

Nou ik balen, want snijden in mijn ruggenmerg zie ik echt niet zitten, en alle verhalen van iedereen met nog steeds pijn na operaties, zag ik niet als oplossing.

Dus ben ik gaan zoeken op internet naar de oorzaak van een hernia en een andere mogelijkheid om van de pijn af te komen, en vond ik uw website waarvan ik dacht nou iedere keer 50 euro voor de chiropractor hielp ook niet dus dat e-boek van 25 euro kan er ook nog wel bij.

In uw boek staat duidelijk omschreven van hoe en waarom een hernia ontstaat en hoe je de oorzaak kan beperken en met oefeningen je rug sterker kan maken. Ik dacht baat het niet etc. Wel heel goed alle omschreven oefeningen uit het boek geprobeerd uit te voeren, iedere dag weer.

Na mijn bezoek aan de neuroloog en het vooruitzicht dat mijn vakantie niet door zou gaan, besloot ik nog rigoreuzere actie te ondernemen. Acuut 1,5 week plat en rug laten rusten; wel trainde ik iedere dag ongeveer 1,5 uur de oefeningen, die zonder al te veel pijn lukten.

Om mijn rug sterker te maken en van de pijn en vooral de pijnstillers af te komen, inmiddels 6 x morfine per dag en sinds vrijdag lijkt het succesvol, zo succesvol dat zelfs de neuroloog waar ik gisteren een gesprek mee had, mij in plaats van naar de neurochirurg te sturen (waar hij aan de hand van de mri scan en rontgenfoto's, de brief al voor klaar gemaakt had) zodat een operatie gepland kon worden, mij doorverwees naar de fysio en meldde dat ik over 3 maanden pas terug hoefde te komen voor controle.

Dus in principe ben ik er vanaf, de hernia zit er wel maar ik heb geen pijn meer, ongelooflijk. Bedankt voor alle moeite die u gedaan heeft om deze handleiding samen te stellen, Iedere dag als ik oefen, ben ik trots op mijzelf en u dat het gelukt is de oorzaak te behandelen en niet de symptomen.

Nogmaals bedankt

Groet Guido,

"Ik Weet Gewoon Niet Wat Me Overkomt!"

Je vroeg me te vertellen wanneer ik vorderingen ging maken en ja hoor het is zover!!

Het is meerdere keren voorgekomen dat het wat beter ging, maar altijd weer kwam de dag dat ik gewoon weer terug was bij af.

Echter, nu heb ik al een week of twee, drie heel weinig last van rugpijn. Ik weet gewoon niet wat me overkomt. Na zo'n anderhalf jaar had ik de moed al opgegeven.

Ik heb de oefeningen echt elke dag gedaan en eerst leek het of het niets hielp, maar opeens gaat het echt veel beter. Als het altijd zo blijft als nu ben ik al dik tevreden. Ik vergeet mijn rug gewoon!

Maar ook daardoor de oefeningen. Ik denk er niet eens meer aan. Als ik ze weer doe valt me op dat een aantal nu ook pijnloos gaan. Bij sommige voel ik nog wel dat het gevoelig is en misschien ook wel zal blijven.

"Oh ja ik had altijd rugpijn" denk ik soms opeens. Moet ik nu door blijven gaan met de oefeningen? of minder of alleen sommige?

Ik ga morgen voor het eerst weer proberen hoe het op de racefiets gaat.

Vooralsnog ben jij mijn held, dat begrijp je zeker wel!

Hartelijke groet.

Anna van O