Wat U Moet Weten Over Lage Rugpijn

Lage rugpijn, spit of lumbago, allemaal benamingen voor iets waar heel veel mensen last van hebben: Pijn in de onderste delen van de rug.

Soms is de pijn zo hevig, dat je dagelijkse activiteiten er onder lijden, of zelfs dat je de deur niet meer uitkomt.

Lage rugpijn is een van de belangrijkste oorzaken van arbeidsongeschiktheid en van ziekteverzuim. Maar bovenal is het gewoon heel vervelend, pijnlijk en lastig als je er last van hebt...

Vervelend is ook dat in veel van de gevallen niemand je kan uitleggen wat er nou precies aan de hand is. Dit overkomt ongeveer 90% van de mensen die aan lage rugpijn lijden.

A-Specifieke Rugklachten

De medische wereld noemt rugklachten waar geen specifieke oorzaak voor aan te wijzen is a-specifieke of niet-specifieke rugklachten.

En als de oorzaak niet bekend is, kan er ook niet gericht hulp worden geboden, anders dan rust voorschrijven en wat spierverslappende middelen of ontstekingremmende medicijnen en pijnstillers.

Gelukkig kunt u hier lezen dat er wel degelijk aantoonbare oorzaken zijn voor uw rug klachten, alleen zijn ze niet altijd op een mri-scan waarneembaar.

U zult op de rugpijnweg.nl site leren hoe u bij uzelf kunt onderzoeken wat dan toch de oorzaak van uw problemen kan zijn.En natuurlijk wat u er zelf aan kunt doen.

Laten we eens kijken naar rugpijn en naar lage rugpijn in het bijzonder. Waar komt dat nou vandaan, wat voor soorten lage rugpijn zijn er en wat zijn de symptomen? Daarna zullen we kijken naar verschillende behandelmethoden. 

Maar eerst gaan we wat meer in op het fenomeen lage rugpijn…


Kies hieronder waar u als eerste meer over wilt weten...

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit, het woord zegt het al: instabiliteit van het bekken. Lees hier wat het is en wat u er aan kunt doen.

Bekkeninstabiliteit behandeling

Als u last heeft van bekkeninstabiliteit vindt u hier tips om uw pijn te verminderen.

Lage Rugpijn - 90% oorzaak onbekend...

De meest voorkomende vorm van rugpijn is Lage Rugpijn. En als we de geleerden mogen geloven is in 90% van de gevallen geen duidelijke oorzaak vast te stellen. Daarmee is dan een behandeling ook heel lastig vast te stellen. Maar er is hoop…

Lumbago - Oorzaak & Oplossing

Lumbago is niets anders dan pijn in de lumbale delen van uw rug, ofwel pijn ergens in het lendegebied van uw rug - ontdek hier wat u er aan kunt doen.

Lage (Vage) Rugpijn Klachten?...

Ook al weten medici niet waar uw klachten en rugpijn vandaan komen, dan kunt u toch met gezond verstand weten wat er aan de hand is...

Lage Rugpijn Symptomen

Als u uw lichaam de juiste vragen stelt, kunt u achterhalen waar de rugklachten vandaan komen.

Ontdek de symptomen van lage rugpijn en doe er iets aan.

Rugpijn Bij Zwangerschap

Hoera, ik ben zwanger (maar ik heb nu ook ineens rugpijn...).

Misschien heb je je hele leven nergens last van gehad, maar dan ben je zwanger en ineens krijg je rugklachten.

Lage Rugpijn Behandeling

Lage rugpijn is goed te behandelen, gelukkig maar.

Maar welke behandelmethode is goed voor u?Rugpijn Soorten