Ischias

3 Vragen bij Ischias:

1- Hoe weet u nou of u last heeft van Ischias?

2- Waar komt de pijn vandaan?

3- Wat kunt u doen aan Ischias?

Zomaar drie vragen waar u op deze pagina antwoord op krijgt. Laten we beginnen met de eerste vraag, hoe weet u of u wel last heeft van ischias? Wat zijn dan de symptomen?...

De Symptomen?...

Pijn in uw onderrug, bil en been? Een trekkende spierpijn in uw been? Tintelende benen, pijn van de rug naar de enkel, zeurende pijn in uw bil, of stekende pijn in bil, been of voet?

Dan heeft u de symptomen die horen bij ischias. Deze symptomen hebben 1 ding met elkaar gemeen en dat is dat ze allemaal in het gebied voorkomen dat door 1 zenuw vanuit uw rug wordt bediend...

De Nervus Ischiadicus

De grote beenzenuw (nervus ischiadicus) ook wel de heupzenuw genoemd, is de langste zenuw in het menselijk lichaam. Deze zenuw loopt van de onderkant van uw rug, langs de bil en achterkant van het been en vertakt zich helemaal tot onderin de voet.

En zenuwpijn (neuralgie) in dat gehele gebied van het lichaam noemen we ischias. Ischias is dus een benaming van symptomen. Het woord zegt niets over de oorzaak van de pijn.

Ischias is zeker iets om serieus te nemen, het kan namelijk leiden tot uitvalverschijnselen en functieverlies in het gebruik van been of voet, denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde klapvoet. Maar de pijn zelf kan ook al ongelofelijk heftig en verlammend werken.

Neurologen hebben het over lumbosacrale radiculaire prikkeling als er alleen sprake is van pijn. Als er ook sprake is van uitvalverschijnselen dan spreken ze over een lumbosacrale radiculair syndroom.

Mocht u last hebben van uitvalverschijnselen, dan is het absoluut verstandig om een arts te raadplegen. Gelukkig gaan de meeste gevallen van ischias alleen maar gepaard met pijn en aan die pijn is vaak zelf goed iets te doen...

Waar Komt De Pijn Vandaan?

Daarover zijn de meningen verdeeld. Van ouds werd altijd gezegd dat ischias ontstaat door irritatie of beknelling van de ischias zenuw. En dat zou dan kunnen ontstaan door te zwaar tillen, door een zwangerschap, door overbelasting, maar ook zou het door de beknelling van de ischiaszenuw door de pirifirmis spier kunnen komen. Als laatste mogelijke oorzaak uit de oude school wordt dan de mogelijke hernia genoemd.

De laatste jaren is er veel aandacht voor een andere mogelijke oorzaak van de ischias pijnen. Omdat de bovengenoemde verklaringen van de pijn toch een aantal open vragen opleveren. En daarover leest u vanzelf meer in de volgende artikelen die u hieronder kunt vinden.

Wat Kunt U Er Zelf Aan  Doen?

Als u een klein beetje doorzettingsvermogen heeft, en inzicht in wat Ischias is en hoe het echt wordt veroorzaakt, kunt u zorgen dat u er van af komt en er ook nooit meer last van zult hebben.

U moet alleen weten wat er aan de hand is. Wat is een ischias, hoe kom je aan ischias , en hoe kom je van ischias af

Wist u dat al duizenden mensen een volledig natuurlijke manier hebben gebruikt om snel van hun pijnlijke klachten af te komen?

Nee?.. Nou dan heb ik goed nieuws voor u!

Ischias - een plaag waar iets aan is te doen...

Hier is een video waarin u er alles over kunt zien: 'Hoe U Ischias & Uitstralingspijn Helemaal Laat Verdwijnen!'.

Aanbevolen Videos

Hoe Ischias Verdwijnt Als Sneeuw Voor De Zon